Italia: De ce medicii de urgență fug de această profesie
În Italia, sunt tot mai puțini medici de medicină de urgență În fiecare zi, în medie, șapte medici își părăsesc locul de muncă din cauza condițiilor de muncă, programului prelungit și remunerației, transmite Euronews.
Până nu demult, această profesie era foarte ofertantă pentru medicii tineri în căutarea unei activități extrem de provocatoare din punct de vedere clinic, dar și foarte dinamică. Acum aceeași profesie se străduie să se reînnoiască.
Potrivit secretarului sindicatului italian al medicilor din spitale, Pierino Di Silverio, 50% din posturile de medicină de urgență au rămas vacante în acest an. Este ca anul trecut, spune acesta. El mai adaugă: În aceste condiții, medicii de urgență vor fi în curând o amintire îndepărtată.
Dincolo de fiecare medic, există o ființă și azi nu mai avem timp de a fi tată, mamă, bunic sau prieten, subliniază Pierino Di Silverio.
Programele de muncă nu mai sunt respectate: noi ar trebui să avem 38 de ore pe săptămână, dar, potrivit ultimei anchete, săptămâna de lucru este în medie de 65 de ore, explică Di Silverio.
În aceste condiții, mulți medici se transferă în alte servicii spitalicești, în alte orașe sau decid să profeseze în străinătate, acolo unde medicul este respectat. De altfel, lipsa de recunoaștere îi afectează din ce în ce mai puternic pe medici, în condițiile în care aceștia au fost extrem de stresați în perioada pandemiei.