Klaus Iohannis într-o carte pentru copii! De ce nu găsește drumul spre casă
Klaus Iohannis apare, alături de personalităţi cu origini săseşti din Transilvania, într-o carte pentru copii editată la Sibiu la inițiativa Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României.
Potrivit presei locale, este vorba despre un caiet cu ghicitori şi puzzle-uri pentru copii – „Kirchenburgen Rätselspaß” (Puzzle-uri distractive despre bisericile fortificate) – editat anul trecut de editura Honterus de la Sibiu.
Klaus Iohannis într-o carte pentru copii!
Caietul conține ghicitori, rebusuri, zicători, jocuri de cuvinte și alte tipuri de jocuri educative în care trebuie completate cuvinte lipsă, identificate expresii potrivite sau trebuie ghicite culorile unor steme ale localităților din Transilvania.
Caietul este promovat de comunitatea germană, alături de cărțile de cultură sau istorie editate la Sibiu, cu ocazia diverselor evenimente la care aceștia participă. Spre exemplu, participanții la simpozionul de vineri, organizat de FDGR cu ocazia marcării a 30 de ani de parteneriat româno-german, au avut ocazia să-l răsfoiască, scrie Turnul Sfatului.
De ce nu găsește drumul spre casă Iohannis
În carte apare și un exerciţiu-labirint, în care sunt imaginile a cinci personalităţi cu origini săseşti şi cinci imagini care se potrivesc pentru fiecare dintre acestea. Descrierea sarcinii este: ”Cinci saşi celebri s-au rătăcit. Ajutaţi-i să-şi găsească drumul spre casă, evidenţiindu-le drumul cu creioane colorate”.
Personalităţile sunt: baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul şi pastorul luteran sas născut la Mediaş, Stephan Ludwig Roth (1796-1849), savantul, unul dintre fondatorii rachetei şi astronauticii Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul gimnaziului săsesc din Braşov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549), dar şi fostul primar al Sibiului, actual preşedinte al României Klaus Iohannis (născut în 1959).
Imaginile care se potrivesc celor cinci sunt: Biserica Sfânta Margareta din Mediaş, Biserica Neagră din Braşov, Casa Lutsch din Sibiu, Palatul Brukenthal din Sibiu şi o rachetă spaţială.