La restaurant Ardelenesc, din Eforie Nord, o porție de cartofi prăjiți costă… 50 de lei
Sezonul estival a început, chiar dacă stațiunile nu s-au umplut de turiști. Adevărat, abia au luat vacanță copiii, iar absolvenții claselor terminale sunt în febra examenelor. Chiar și așa, terasele deschise cu ceva timp înainte de debutul sezonului nu plâng după clienți.
Deși gurile rele spun că Mamaia este ocolită din cauza prețurilor mari, se pare că și în Eforie Nord sunt localuri unde trebuie să te scobești adânc în buzunar ca să mănânci. Astfel, clientul unei locații ne-a semnalat faptul că a plătit pentru o porție de cartofi, o ceafă de porc și doi cârnați 97 de lei. Pe lângă prețul exorbitant, bonul fiscal eliberat părea făcut în ”dorul lelii”, pe acesta fiind trecut un kg de cartofi și jumătate de kilogram de cârnați, fără ceafa de porc, dar și cantități total diferite față de ce a primit clientul. Bonul ciudat a fost eliberat de restaurantul Ardelenesc, din Eforie Nord, care pare că vrea să se alinieze cu restaurantele de pe Coasta de Azur, conform replicaonline.ro.
Eforie Nord este una dintre stațiunile cu prețuri accesibile, lucru care atrage an de an mii de turiști. Ei bine, anul acesta un așa-zis restaurant a vrut să dărâme acest mit așa că își vinde produsele cu niște prețuri… ciudățele.
Astfel, un client a avut surpriza ca, pentru o porție de cartofi, o ceafă de porc și doi cârnați subțirei, să plătească aproape 100 de lei. Mai mult decât atât, bonul eliberat nu părea să aibă de-a face cu produsele comandate, pe acesta fiind trecute un kg de cartofi și jumătate de kilogram de cârnați. Fie vânzătorul a încurcat bonurile… fie la mijloc este o evaziune, bonul fiind eliberat doar așa, de ochii lumii.
Restaurantul Ardelenesc
Cu așa localuri, probabil că turiștii se vor simți cel puțin ca în… Dubai, dacă nu în ceea ce privește condițiile, măcar în ceea ce privește… prețurile.
Precizăm că localul funcționează pe societatea Maria-Ioana Evolution, înființată în septembrie 2022. Unic asociat e Ioana Pintea.