”Lăsatu’ secului” cu produse românești, la târgul din curtea Ministerului Agriculturii
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) găzduieste, în perioada 15-19 noiembrie , în curtea instituției, „Târgul de lăsatu’ secului” cu produse tradiționale românești.
La târg sunt expuse peste 40 de produse atestate tradițional din județele Botoșani, Brașov, Mureș, Sălaj, Ilfov și București și aproximativ 50 de produse cu mențiune de calitate facultativă „produs montan” din județele Cluj, Covasna, Ilfov și Prahova.
Vizitatorii au la dispoziție sortimente variate de vinuri, produse apicole, multe certificate ecologic, extrem de căutate în sezonul rece, preparate din carne, lapte, brânzeturi, pește, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete și procesate, multe dulcețuri.
Oferta este completată cu cozonaci pregătiți după rețete vechi, cu găluște cu prune, prăjituri de casă, plăcinte poale-n brâu…
În legătură cu acest eveniment, ministrul Agriculturii Florin Barbu a declarat: ”Putem găsi produse agroalimentare făcute de producătorii noştri. Sunt produse de calitate pentru că sunt sigur că trebuie şi producătorii încurajaţi să îşi valorifice marfa. Noi am dat această posibilitate, prin curtea Ministerului Agriculturii, de a fi amenajate aceste târguri. Ne dorim foarte mult ca locuitorii din Bucureşti să poată cumpăra româneşte produsele româneşti”.