Laura Dragomir la Dialogurile Puterii: ”Puterea este o valoare”
Laura Dragomir a vorbit la Dialogurile Puterii despre putere, despre cum trebuie ea câștigată și despre cum o folosim la vot.
Laura Dragomir, specialist în comunicare, ne spune la Dialogurile Puterii că ”Puterea este o valoare”. ”Puterea nu ți-o dă nimeni, ea trebuie câștigată, să zicem. Am câștigat această putere de a vota pentru că asta m-am întrebat, dacă o dau pe un pumn de arginți. Așa se va și întâmpla până la urmă, marea majoritate o va da pe un pumn de arginți. Sau o vei da. Adică nu te vei duce să votezi. Vor fi foarte mulți care nu se vor duce să voteze”, a spus Laura Dragomir, la Dialogurile Puterii.
Probabil că foarte mulți alegători refuză se meargă la vot. De ce? ”Pentru că, în primul rând, este mentalitatea aceasta, care s-a construit și ea în timp, degeaba, că oricum nu se întâmplă nimic. Nu mai știu cine spunea că important nu este cine votează, ci cine numără voturile. Asta o dată. Sau haideți să ne amintim ce s-a întâmplat la alegerile anterioare. A fost un avânt nu foarte, foarte mare, dar destul de consistent în a te duce să votezi o schimbare. Și a fost votată și a și avut succes și până la urmă s-a risipit toată povestea. Mă refer la DA, PNL, U.S.R. Și apoi a fost un mare balon, mare balon de săpun, pentru că ți-ai dat seama că de fapt, oamenii aceia care au fost investiți cu puterea pe care tu, alegător, le-ai dat-o, și-au văzut apoi propriile interese și și-au folosit puterea în propriul avantaj sau n-au știut ce să facă cu ea. Haideți să ne gândim. Vorbim și despre comunicare, că puterea asta e important să fie comunicată, și este comunicată și prin vorbe, este comunicată prin fapte. Și așa îți dai seama că puterea este o valoare”, a spus Laura Dragomir.
Specialistul în comunicare susține că mulți nu au știu ce să facă cu această putere. ”Nu au mai avut, n-au știut ce să facă cu ea sau au făcut cu puterea pe care au primit-o fix ceea ce știau ei să facă, adică nimic. Pentru că degeaba, pentru că este o putere socială pe care ți-o dau alții și este o putere personală pe care ți-o construiești tu în momentul în care ai primit puterea, dar nu mai știi ce să faci cu ea, pentru că nu ai construcția aia solidă în acel moment, ai pierdut-o. Este expresia românească scroafa în copac. Ceea ce nu o să se întâmple. Da, la modul, propriu, fizic nu o să se întâmple niciodată. Deci e o mare poveste și o mare dezamăgire. Și spuneam că de ce ne ducem să votăm, de ce nu ne ducem să votăm? De ce ne ducem să votăm? Unii votează pentru că au acest drept, pentru că nu-l aveau în trecut, alții se duc să voteze pentru propriul interes sau pentru niște beneficii promise. Și da, în mare parte dintre ele e posibil să fie primite”, a mai spus Laura Dragomir.
Vă invităm să aflați mai multe despre ce înseamnă comunicare, inclusiv în rândul politicienilor, care ne servesc aceleași slogane de ani de zile, dintr-un nou podcast ”Dialogurile Puterii”, disponibil pe toate platformele online ale Ziarului Puterea.