Mai bună? Cine se va ocupa de apa potabilă din România
Comisia Europeană a aprobat o investiţie majoră de peste 222 de milioane euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea şi instalarea infrastructurilor de apă potabilă şi de apă uzată din România.
Investiţia va conecta mai multe persoane la reţeaua de canalizare şi va asigura o calitate mai bună şi mai puţine scurgeri de ape reziduale, arată un comunicat de presă al instituţiei. Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme asigură că aceste fonduri vor îmbunătăți calitatea apei de băut. Prin această investiție, Bruxelles își demonstrează angajamentul pentru îmbunătățirea nivelului de trai al populației din Uniune. Banii au fost alocați din Fondul de coeziune pentru modernizarea și instalarea fundamentelor de apă potabilă.
Banii alocați vor ajuta comunități întregi să se conecteze la rețeaua de canalizare și să beneficieze de o calitate mai bună a apei. De altfel, calitatea va fi asigurată și pentru scurgerile de ape reziduale.
Nicio persoană nu va mai fi lăsată în urmă
Această investiție va fi la nivel de standarde europene, asigurând furnizarea de apă potabilă pentru aproximativ 234.00 de consumatori. Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme, afirmă că urmărește scopul politicii de coeziune, chiar dacă actuala problemă majoră este pandemia.
Prin aceasta, scopul ideal constă în reducerea problemelor de legătură între regiuni, astfel nicio persoană nu va mai fi lăsată în urmă și va beneficia de servicii mai bune.
Nivelul de racordare va crește
De asemenea, pe durata lucrărilor, vor fi create 1500 de locuri de muncă temporare, dar și locuri de muncă permanente, precis 72, pentru faza operațională. În urma acestei inițiative, nivelul de racordare la rețeaua de apă va crește considerabil în 52 de comune, iar rețeaua de canalizare va fi extinsă de la aproape sută la sută.