Marcel Ciolacu își clarifică studiile și răspunde acuzațiilor publice
Sâmbătă, Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD) și președinte al Camerei Deputaților, a clarificat public situația legată de bacalaureatul său și alte aspecte controversate în urma întrebărilor adresate de Elena Lasconi, președintele Uniunii Salvați România (USR).
Ciolacu a declarat că și-a obținut diploma de bacalaureat în anul în care a terminat liceul, subliniind că a fost o perioadă dificilă din viața sa, marcată de provocări personale și profesionale.
Într-un context de presiune publică, Marcel Ciolacu a oferit aceste informații după ce Elena Lasconi a publicat recent întrebări critice referitoare la studiile și activitățile sale. „Am căutat diploma, am luat Bacul când am terminat liceul. Am copia ei legalizată. Am muncit imediat după ce am terminat liceul. Tatăl meu m-a dat afară din casă, așa era pe vremea aceea. După aceea am plecat în armată. Mi-am pus familia înainte. Nu pot să răspund la toate știrile inventate,” a spus Ciolacu.
În săptămânile recente, Elena Lasconi a ridicat trei întrebări esențiale într-o declarație publică, vizând aspecte sensibile din trecutul lui Ciolacu. Lasconi a cerut lămuriri cu privire la următoarele puncte:
- Legăturile controversate cu Omar Haissam: „Ce căuta la vânătoare cu un terorist – Omar Haissam – și dacă este prieten și cu alți teroriști?”
- Studiile și bacalaureatul: „La ce vârstă a luat bacalaureatul și ce studii a făcut?”
- Carnetul de revoluționar: „În ce condiții și-a obținut carnetul de revoluționar, având în vedere că nu a avut o contribuție semnificativă la Revoluția din 1989 și că a beneficiat de spații comerciale gratuite în piața din Buzău?”
Aceste întrebări au fost formulate într-un context electoral și politic tensionat, cu scopul de a examina mai în detaliu traseul profesional și personal al liderului PSD. Într-un răspuns prompt la aceste acuzații, Marcel Ciolacu a dorit să sublinieze că preocupările sale principale sunt legate de responsabilitățile sale actuale și că preferă să se concentreze pe subiectele de interes public real, mai degrabă decât pe speculații și controverse.