Mărturii șocante despre taberele de practică organizate de Bulai: „Ne-a provocat să alegem cu cine să ne culcăm”

Publicat: 22 aug. 2024, 07:09, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Mărturii șocante despre taberele de practică organizate de Bulai: „Ne-a provocat să alegem cu cine să ne culcăm”

Taberele de practică organizate de sociologul Alfred Bulai, care se desfășurau anual în luna iulie, au devenit subiectul unor acuzații grave, după ce o fostă participantă a vorbit, sub protecția anonimatului, cu o echipă a Observatorului. Mărturiile studentei sunt de-a dreptul tulburătoare, dezvăluind practici nepotrivite și abuzive la care ar fi fost supuși participanții.

Potrivit tinerei, Bulai le-a dat participanților o provocare extrem de controversată: „Ne-a dat provocare să alegem două persoane cu care ne-am culca de la masă, provocare la care a participat și asistenta lui, care a ales două colege. Ne punea să oferim note colegilor de sex opus în funcție de cât de atrăgători ne sunt.” Aceste activități, descrise de studentă ca fiind umilitoare și nepotrivite, au ridicat semne de întrebare cu privire la scopul real al acestor tabere.

De asemenea, tânăra a povestit că Bulai obișnuia să discute în particular cu unele dintre participante, cărora le făcea propuneri indecente. „Două colege au părut suspecte, nu au zis nimic la ieșire. Motivul reacției de șoc pe care au trăit-o a fost propunerea lui de a-și scoate bluza în fața lui. Una și-a scos-o, alta nu”, a relatat tânăra, subliniind gravitatea situației.

Aceste tabere de practică, care ar fi trebuit să fie o oportunitate de dezvoltare profesională pentru studenți, par să fi fost locul unor comportamente inadecvate și abuzive. În plus, o altă studentă a povestit despre condițiile dificile din tabără, dezvăluind că a fost înfometată pentru că era vegetariană și nu i s-a permis să-și cumpere mâncare din sat, ceea ce a dus la pierderea cunoștinței. Potrivit surselor Observator, această interdicție de a mânca era cunoscută și de doctoranda lui Bulai, iar studenții erau împărțiți în grupuri și se controlau reciproc, pentru a se asigura că nimeni nu mănâncă. Motivul invocat pentru această practică ar fi fost „întărirea psihologică.”