Medicul nu a văzut niciodată așa ceva: Miracolul ”Enzo”!

Publicat: 02 aug. 2024, 20:31, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Medicul nu a văzut niciodată așa ceva: Miracolul ”Enzo”!
copil cadere leziuni miracol Spitalul Necker

Enzo este un băiețel de 4 ani și jumătate și ca prin minune este nevătămat, deși a căzut de la etajul al 16-lea al unui imobil din Aubervilliers (aproape de Paris), la sfârșitul lunii mai.

După câteva luni de la accident, copilul nu are nicio problemă. ”Nu eram credincioasă, dar acum sunt”, a mărturisit mama copilului, citată de Le Parisien.

Accidentul a avut loc pe 26 mai. Enzo, suferind de tulburări de autism, s-a închis fără să vrea într-o cameră, într-un scurt moment de neatenție a părinților. Aceștia au încercat prin toate metodele să deschidă ușa camerei, dar degeaba. Între timp, copilul a reușit să ajungă la fereastra deschisă de unde a căzut de la etajul al 16-lea al imobilului. O  căderea de la 43 de metri, copilul ajungând pe acoperișul cu vegetație al unei farmacii.

Băiețelul era conștient în momentul în care tatăl a ajuns la locul unde cel mic a căzut. ”Enzo a putut să se miște, era conștient și nu am văzut urme de sânge. Avea doar o mică zgârietură pe picior”, a precizat tatăl pentru Le Parisien.

Enzo a fost transportat de urgență la Spitalul Necker, în arodismentul 15 din Paris, unde a rămas cinci zile la terapie intensivă. Medici au descoperit hemoragii la rinichi și plămâni, pe care au reușit să le trateze rapid. În rest, copilul a scăpat fără fracturi sau leziuni cerebrale.

”La Spitalul Necker, medicul de terapie intensive mi-a spus că este incredibil, că nu  văzut niciodată așa ceva”, a povestit mama lui Enzo.

Băiețelul a terminat cursurile, este în vacanță și și-a reluat ”o viață normală”, spune mama copilului. ”Nu eram credincioasă, dar acum sunt”, a mai precizat aceasta.

Potrivit Le Parisien, două elemente pot explica finalul fericit al acestui accident. Faptul că Enzo a căzut pe un acoperiș ”verde”, o suprafață cu vegetație, care a contribuit la amortizarea șocului. Apoi, vârsta fragedă. ”Copiii au un coeficient de elasticitate mai mare al oaselor și articulațiilor”, explică doctorul Veronique Bourg, specializat în medicina de recuperare pediatrică la Spitalul Universitar Grenoble.