Mihaela Neagu, „regina contractelor cu statul” devenită peste noapte vedetă… PSD. Cine este partenerul ei

Publicat: 04 nov. 2024, 10:01, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Mihaela Neagu, „regina contractelor cu statul” devenită peste noapte vedetă... PSD. Cine este partenerul ei
Mihaela Neagu

Noua vedetă a dezbaterilor PSD de la televiziuni, Mihaela Neagu, „regina contractelor cu statul”, nu este asumată de niciun lider PSD, deși a fost văzută în primul rând între Paul Stănescu și Sorin Grindeanu. Însă ceea ce se știe mai puțin despre „Regina Miky” este faptul că ea a fost „inventată” de PDL, iar acum aceasta trăiește și locuiește în București cu un fost baron portocaliu.

Prezența Mihaelei Neagu, supranumită „regina contractelor cu statul”, la o dezbaterea televizată a PSD între greii Paul Stănescu și Sorin Grindeanu, a generat un scandal neașteptat în partidul condus de Marcel Ciolacu.

Mihaela Neagu

Mihaela Neagu

„Nu o cunosc, nu a fost invitată. Am întrebat și eu, am înțeles că nu a fost pe lista de invitați. S-au dus vreo șase persoane să o roage să nu mai stea acolo. Sorin m-a întrebat cine e, Olguța m-a întrebat… Când sunt alegeri unii bagă capul în poză. Mi s-a spus foarte clar că doamna Mihaela, nu știu cum o mai cheamă… Am citit și eu că e regina contractelor, nu știu, câte are?”, a precizat ieri Marcel Ciolacu la o emisiune TV.

Un lucru este cert: Nici Ciolacu, nici Grindeanu, nici Olguța Vasilescu și nici Mihai Tudose n-a adus-o în primul rând pe Mihaela Neagu, ci secretarul general al PSD, Paul Stănescu. Însă, firmele controlate de Mihaela Neagu au derulat și derulează contracte cu instituțiile conduse de Sorin Grindeanu și Olguța Vasilescu.

Mihaela Neagu, de la benzinăria din Lehliu, la brațul lui Paul Stănescu

Dar ceea ce se știe mai puțin este faptul că Mihaela Neagu a fost adusă în București, prin 2005, de la o stație de benzină de la Lehliu de către fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Sport (ANS) de la aceea vreme, Constantin-Liviu Cepoi, omul susținut și promovat de către baronul de Suceava Gheorghe Flutur.

Ea a fost angajată atunci ca recepționeră la Hotelul Sport din cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu” din București, aflat atunci sub tutela ANS. Însă, a fost dată afară la scurt timp, pentru că poliţia a descoperit că şi-a falsificat cartea de muncă, în care a trecut că are calificarea de recepţioner.

Ulterior, în 2009, prin venirea PDL la guvernare, și impunerea Monicăi Iacob-Ritzi ca ministru al Tineretului și Sportului, Mihaela Neagu este numită manager al  Complexului Sportiv Olimpia, aflat atunci în subordinea MTS. Dar, după scandalul uriaș cu baza sportivă Olimpia, Mihaela Neagu dispare din zona sportului și reapare la scut timp ca mare om de afaceri.

Anul trecut, „Regina Miky” revine în atenția presei ca urmare a achiziționării unei fabrici de zahăr, iar PUTEREA a semnalat o serie dintre performanțele în afaceri ale acesteia (https://www.puterea.ro/cine-e-mihaela-neagu-regina-mastilor-si-a-contractelor-cu-statul-care-a-cumparat-zaharul-ludus/). Așadar, Mihaela Neagu a fost inventată de pedelistul Sorin Cepoi și reinventată acum de  Paul Stănescu. 

„Regina Miky” și fostul deputat PDL Alin Trășculescu locuiesc într-o vilă de la Cristi Bușoi

Numai că ceea ce nu știu liderii PSD este faptul că la ora actuală, Mihaela Neagu este „combinată” cu un fost lider PDL din zona Moldovei care a stat ceva timp și pe la „răcoare”.

Este vorba despre fostul deputat PDL de Vrancea, Alin Trășculescu, condamnat în martie 2016 la trei ani de închisoare pentru fapte de corupţie, și eliberat condiţionat, în noiembrie 2017, în baza unei decizii a magistraţilor Tribunalului Vrancea.

Acum, Mihaela Neagu și Alin Trășculescu locuiesc împreună într-o vilă somptuoasă de pe malul Lacului Străulești din Capitală achiziționată de la fostul europarlamentar PNL Cristian Bușoi.

Alin Trăşculescu a fost condamnat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani.

Despre noul partener al Mihaelei Neagu, adică de Alin Trăşculescu, se știe că în martie 2016 a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare. Intanţa de fond, respectiv Tribunalul Bucureşti, îl condamnase la şapte ani de închisoare.

Trăşculescu a fost condamnat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, fiind trimis în judecată în aprilie 2013, alături de alte persoane.

Procurorii DNA au transmis, la momentul trimiterii în judecată, că  „în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, inculpaţii Trăşculescu Alin – Silviu şi Calotă Marian – Valeriu au constituit o asociere pentru obţinerea de sume de bani prin traficarea influenţei, asociere la care au aderat şi inculpaţii Varvariche Marian, Ene Adrian-Cristian şi Geolfan Dorian.

În această perioadă, inculpatul Trăşculescu Alin – Silviu, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză), iniţial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro.

De asemenea, Trăşculescu Alin – Silviu a pretins şi suma de 1.100.000 lei, din care a primit, prin intermediul inculpatului Calotă Marian-Valeriu, în trei tranşe, suma totală de 374.000 lei”.