Ministerul Educației a trimis Corpul de control la Arhitectură. Rezultatele examenului de admitere au fost republicate

Publicat: 25 iul. 2024, 12:19, de Corina Oprea, în Educație , ? cititori
Ministerul Educației a trimis Corpul de control la Arhitectură. Rezultatele examenului de admitere au fost republicate
Scandalul legat de admitereal la Arhitectură se mută la DNA

Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu (UAUIM) din București a intrat în atenția Ministerului Educației, care a trimis Corpul de Control pentru a investiga nereguli în procesul de admitere.

Probleme la Universitatea Ion Mincu

Această decizie a fost luată în urma unei erori informatice ce a afectat afișarea inițială a rezultatelor examenului de admitere. Incidentul a provocat nemulțumiri și tensiuni în rândul părinților, care au cerut explicații și chiar au solicitat intervenția poliției.

Nemulțumirile părinților s-au intensificat, culminând cu o întâlnire între aceștia și ministra Ligia Deca, în care s-a discutat chiar posibilitatea reluării examenului cu alte comisii de evaluare. Situația a escaladat, ajungându-se la necesitatea solicitării prezenței poliției pentru a gestiona tensiunile.

Conform informațiilor obținute de Edupedu.ro, Corpul de Control al Ministerului Educației, condus de ministrul Ligia Deca, a fost trimis la UAUIM joi, 25 iulie, pentru a investiga situația. Erorile au fost atribuite unei probleme tehnice care a dus la dublarea numelui unor candidați, ceea ce a afectat înregistrarea notelor în sistem.

„Comisia a identificat o problemă legată de dublarea numelui unor candidați, ceea ce a condus la erori în înscrierea notelor în sistem. Erorile nu au fost generate de recorectare, ci de o defecțiune tehnică în procesarea datelor”, a explicat rectorul Moiceanu.

Rectorul a precizat că problema a fost remediată și că lista corectă a fost publicată în aceeași zi. Cu toate acestea, părinții și studenții nu au putut accepta situația și au vrut să își facă dreptate.

Mai mult, părinții spun chiar că examenul s-a desfășurat în condiții nepotrivite. Pe lângă faptul că tinerii au îndurat temperaturi extrem de ridicate, au avut la dispoziție doar trei ore pentru rezolvarea subiectelor, deși se așteptau la patru sau cinci.

Rectorul universității, Moiceanu, a declarat că problema nu a fost cauzată de recorectarea lucrărilor, ci de o defecțiune tehnică în procesarea datelor. După ce problemele au fost aduse la cunoștință, rectorul a confirmat că instituția și-a asumat responsabilitatea pentru erorile apărute și a subliniat că acestea au fost limitate la secția română a facultății, fără a afecta alte secții.

În urma incidentului, universitatea a emis comunicate de presă și a actualizat listele de rezultate pentru a reflecta corect performanțele candidaților.