Ministerul Educației susține că încă există peste 3.400 de cabinete medicale școlare
Cabinetele medicale și stomatologice școlare au cam dispărut din școli după 1990. Dar, acum, surprinzător, Ministerul Educației susține că, totuși, statistic, mai funcționează încă peste 3.400 de cabinete medicale școlare și încă vreo 500 de cabinete stomatologice.
Un document oficial al Ministerului Educației transmis recent către Camera Deputaților evidențiază o situație oarecum surprinzătoare privind existența în școlile din România a cabinetelor medicale și stomatologice.
Ministerul Educației a transmis Camerei Deputaților că „Potrivit situațiilor statistice transmise de inspectoratele școlare județene/al municipiului București și centralizate la nivelul Ministerului Educației, situația statistică privind numărul de cabinete medicale școlare și cabinete stomatologice care funcționează la nivelul unităților de învățământ preuniversitar este de 3.403 de cabinete medicale școlare și 507 cabinete stomatologice”. Practic, Ministerul Educației susține că există în școli aceste cabinete medicale și stomatologice unde elevii beneficiază gratuit de aceste servicii medicale. Incredibil, dar adevărat!
În București există cele mai multe cabinete medicale și stomatologice școlare
Cele mai multe cabinete medicale școlare există în municipiul București-430, pe locul doi în acest top se situează Clujul cu 237 și pe trei Argeșul cu 154. În schimb, Sălajul are cele mai puține cabinete medicale școlare-7, Covasna are 11 și Giurgiu – 23. De asemenea, Ministerul Educației susține că din cele 507 cabinete stomatologice școlare, cele mai multe se află în București-148, pe locul doi se situează Clujul cu 25 și Iașiul cu 22. Sunt trei județe-Harghita, Giurgiu și Călărași, care nu mai au niciun cabinet stomatologic în școli, iar în două județe-Botoșani și Sălaj sunt doar două asemenea cabinete. Dar oare câte din aceste cabinete medicale și stomatologice școlare funcționează efectiv și unde elevii beneficiază gratuit de asemenea servicii medicale?