Ministrul Angel Tîlvăr în vizită la ACTTM

Publicat: 07 aug. 2024, 20:29, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Ministrul Angel Tîlvăr în vizită la ACTTM
Foto: puterea.ro

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a efectuat miercuri, 7 august, o vizită  la Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM) din Clinceni, județul Ilfov.

După întâlnirea cu personalul agenției, ministrului Tîlvăr i-au fost prezentate laboratoarele Centrului de cercetare și inovare pentru armament și ale celui pentru tehnologii informaționale și comunicații.

„Este foarte importantă, pentru Ministerul Apărării Naționale, cooperarea dintre agenție și categoriile de forțe ale Armatei în vederea dezvoltării unor proiecte specifice, adaptate la nevoile actuale”, a spus ministrul Apărării Naționale.

Totodată, ministrul Tîlvăr a subliniat necesitatea amplificării legăturii dintre agenție și industria națională de apărare, în scopul valorificării eficiente a rezultatelor cercetării prin transferul acestora către producători și adaptarea legislației în vederea creării unor astfel de mecanisme de transfer.

„Împreună trebuie să identificăm soluțiile necesare pentru creșterea gradului de implementare a proiectelor inovatoare dezvoltate de agenție și integrarea acestora în producția națională, conform nevoilor Armatei României”, a precizat ministrul Tîlvăr.

Pe timpul vizitei, ministrul Angel Tîlvăr a fost însoțit de șeful Direcției Generale pentru Armamente, generalul-locotenent Teodor Incicaș.

Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) a fost înfiinţată în anul 1998 și funcţionează în subordinea Direcției Generale pentru Armamente.

ACTTM efectuează cercetări tehnico-ştiinţifice fundamentale orientate, aplicative şi de dezvoltare tehnologică pentru introducerea continuă a progresului tehnic în domeniul militar, crearea de noi tipuri de tehnică militară cu performanţe superioare, precum şi pentru modernizarea tehnicii existente, cu consumuri de resurse cât mai reduse.

ACTTM face parte din sistemul naţional de cercetare – dezvoltare, având în subordine structuri acreditate sau certificate pentru activităţi de cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică sau de testare şi evaluare, recunoscute pe plan naţional sau internaţional.