Ministrul Deca a lansat platforma pnrr.edu.ro, pentru transparența cheltuielilor

Publicat: 22 aug. 2024, 07:21, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Ministrul Deca a lansat platforma pnrr.edu.ro, pentru transparența cheltuielilor
ministrul Ligia Deca pnrr transparență

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat lansarea platformei pnrr.edu.ro pentru transparență și informații privitoare la  folosirea banilor din PNRR pentru educație.

Platforma pnrr.edu.ro asigură transparența modului de folosire a 3,51 miliarde de euro, alocate educației prin Planul Națioal de Redresare și Rezieliență (PNRR).

”Transparență și informații mai ușor de găsit! Astăzi lansăm harta investițiilor PNRR pentru educație și website-ul pnrr.edu.ro! Veți putea găsi aici informații despre programele naționale, precum Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar, una dintre prioritățile mele, precum și stadiul tuturor investițiilor în infrastructura educațională.

Pentru că fiecare copil merită tot sprijinul nostru și fiecare cadru didactic este îndreptățit să beneficieze de un mediu de lucru motivant!”,  a notat pe Facebook minstrul  Educației.

Platforma prezintă detalii despre investițiile realizate: dotarea a 5.846 de școli, 29 de campusuri de învățământ dual, digitalizarea a 61 de universități, dotarea cu mobilier a 85.476 de clase, 4.377 laboratoare de informatică, 89.567 de clase dotate cu echipament IT etc.

De asemenea, platforma, recent lansată de ministrul Educației,  furnizează informații privind implementarea Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS), care sprijină 159.245 de elevi.
Acest program are ca obiective majore:

  • reducerea abadonului școlar în minimum 25% din unitățile de învățământ participante în perioada 2021-2026;
  • îmbunătățirea performanțelor elevilor la evaluările naționale și creșterea procentajului de elevi care finalizează învățământul gimnazial;
  • creșterea participării absolvenților învățământului gimnazial la evaluarea națională și a ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior –gimnazial, la învățământul secundar superior – liceal sau profesional.