Cătălin Moroșanu a demisionat din CJ Galați. A fost consilier, cu semnul electoral „pumnul”
Fostul luptător K1 Cătălin Moroşanu a demisionat din mandatul de consilier judeţean din partea PNL în Consiliul Județean (CJ Galați), aprobarea demisiei sale fiind la punctul 1 al ședinței CJ Galați de joi, 26 ianuarie.
Textul proiectului de hotărâre a CJ Galați se referă la „constatarea încetării de drept, prin demisie, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier judeţean al domnului Cătălin Moroșan”.
„Motivele demisiei sunt de natură personală precum timpul dedicat familiei, sălii de arte marţiale, emisiunilor tv şi promoţiei Dynamite Fighting Show. Toate acestea însumate mă limitează să exercit această funcţie la un nivel normal. Vă mulţumesc pentru toată înţelegerea şi sper ca pe viitor Galaţiul să renască şi să stea în fruntea celor mai puternice judeţe din România”, a explicat Cătălin Moroșan în demisia sa.
Faptul că nu își permitea să aloce timp și pentru mandatul de consilier județean PNL a fost clar de la bun început, deoarece Moroșan a lipsit de la foarte multe șediențe de plen ale CJ Galați.
El a fost membru al „Comisiei pentru asistenţă şi protecţie socială,învăţământ, sănătate, cultură, activităţi ştiinţifice, sportive şi de agrement”.
Nominalizarea lui Moroșan a dat naștere unor puternice controverse printre simpatizații PNL din Galați
Cătălin Moroșan a fost „locomotiva” PNL Galați la alegerile locale de pe 27 septembrie 2020, liderul PNL Galați, deputatul George Stângă plasându-l pe Moroșan pe locul 1 a listei pentru Consiliul Județean.
Liderul PNL Galați l-a plasat pe Moroșan pe locul 1 al listei PNL în speranța că va obține o performanță asemănătoare cu aceea obținută în 2012 de PSD Galați, care l-a plasat pe locul 1 al listei de la CJ pe doctorul Nicolae Bacalbașa, dar acest raționament s-a dovedit un eșec, pentru că simpatizanții PNL din Galați au avut reacții virulente pe rețelele de socializare.
Au fost și opinii de genul „Bravo Cataline Te vom Sustine” (Constantin Lisovschi), dar majoritatea simpatizanților PNL considerau că decizia liderilor PNL Galați era o eroare.
Majoritatea îi reproșau liderului PNL Galați George Stângă că a nominalizat un pugilist adus de la Iași, în condițiile în care la Galați sunt mulți profesioniști de valoare, medici, profesori universitari, antreprenori, care ar fi trebuit să fie cooptați în administrarea județului și orașului.
Tania Popoiu posta: „În Galați nu mai avem oameni de valoare, apelăm la import… Și personajul în cauză e cu adevărat valoarea care să deschidă lista CJ PNL Galați. Sper sa fie vreo glumă”.
Cojanu Maricica: „Îmi place de el…..dar eu cred că fiecare trebuie să facă ce știe, pentru ce s-a pregătit în viață lui să facă, sportivul …. sport, agricultorul…agricultura, politicianul…. politică”.
„Pe curând Vulpița și cu Viorel !!!! Votați, votați, că asta văd 3/4 din români, la acest nivel suntem plafonați, așa ne vor politicienii noștri ! Ce rușine”, spunea Argentina Necula.
Marius Constantin Celmare: „Cu asemenea candidați cu siguranță PSD va rămâne la butoane înca un mandat! Mare păcat, am văzut în PNL o alternativă, dar se pare că m-am înșelat…. păcat!”.
Cosmin Săndulescu, din București, era satisfăcut că asta se întâmpla la Galați, la peste 200 km distanță: „M-am liniștit. E la Galați. E departe”.
PNL și USR au candidat la Galați cu semnul electoral „pumnul”
În contextul nominalizării lui Cătălin Moroșan pe locul 1 al listei, organizațiile locale ale PNL și USR, care la Galați au candidat în tandem, au adoptat semnul electoral „pumnul”, care a iscat alte mari controverse, în special printre simpatizanții PNL.
Fostul secretar de stat la Ministerul de Interne, Mihai Capră, care are o bogată experiență în organizarea alegerilor a avertizat chiar înainte de înregistrarea semnului electoral pumnul că simbolul „pumnul” este interzis de lege din cauză că e asociat cu „Pumnul Arian”, utilizat de naziști ca simbol pentru supremația rasei albe.
Dar nici acest avertisment nu i-a convins pe liderul PNL Galați, deputatul George Stângă și pe liderul de la vremea aceea al USR Galați, deputatul Bogdan Rodeanu, să adopte alt semn electoral.
Rareș Bogdan a explicat semnul electoral „pumnul” prin faptul că Galațiul este un oraș – port muncitoresc
Aflat în vizită la Galați pentru a susține candidații PNL la alegerile locale de pe 27 septembrie 2020, Rareș Bogdan a fost întrebat de jurnaliști ce părere are în legătură cu alegerea de către PNL Galați a simbolului electoral „pumnul”.
Rareș Bogdan a ocolit partea referitoare la încălcarea legii prin stabilirea unui astfel de simbol electoral, dar s-a referit la identitatea orașului Galați, din care lipsește amprenta intelectuală, fiind perceput ca oraș-port, oraș muncitoresc.
„Dacă te duci la nivel național, când vorbești despre Galați, lumea spune da, un port dunărean, Șantierul Naval și Sidexul, marea platformă, cea mai mare platformă industrială din România din punct de vedere al angajaților, timp de 40 de ani.
Și puțină lume, nedrept din punctul meu de vedere, poate să vorbească de o reală valoare a orașului ăsta din punct de vedere intelectual. Foarte mulți intelectuali, foarte mulți oameni cu preocupări care țin de o intelectualitate reală…
Sigur că aici trebuie să faci o împărțire și să fii foarte atent cum faci melanjul, în așa fel încât să nu se simtă unii nedreptățiți sau excluși”, a explicat Rareș Bogdan.
Mulți gălățeni au considerat această explicație jignitoare, pentru că în oraș există, totuși, două universități, cu peste 16.000 de studenți.
Rareș Bogdan a lăudat lista PNL Galați deoarece după fostul luptător K1 urmau mai mulți profesori și medici
Rareș Bogdan și-a completat răspunsul lăudându-l pe Cătălin Moroșan, de pe locul 1 al listei PNL Galați pentru CJ Galați, adăugând că acesta era urmat pe listă și de profesori și medici:
„Cătălin Moroșanu e un simbol și nu e imaginea pe care o are el în ring, nu e doar imaginea aceea. E un membru vechi al PNL, e un om cu o sensibilitate aparte și un om frumos sufletește. E un om care vrea să schimbe lucruri în țara asta.
În același timp, pe listă, dacă vă uitați, veți vedea și decani de facultate, veți vedea o doamnă decan, veți vedea medici extraordinari, veți vedea un tânăr școlit în Statele Unite”, a spus Rareș Bogdan.