Multinaționala Saint-Gobain a finalizat o investiție de 50 de milioane de euro, la Turda

Publicat: 24 iul. 2024, 09:17, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Multinaționala Saint-Gobain a finalizat o investiție de 50 de milioane de euro, la Turda

Multinaționala franceză Saint-Gobain SA a anunțat marți, 23 iulie, finalizarea celei de-a doua linii de producție pentru gips-carton din Turda, investiție de 50 de milioane de euro, după ce a efectuat mai multe teste de producție, la finalul anului 2023.

Linia de producție include o instalaţie de măcinare-calcinare, o linie de formare, uscare şi stivuire a plăcilor, dezvoltările tehnice aferente acesteia ocupând o suprafaţă de aproximativ 14.000 de metri pătrați. La nivel local, această investiție ar trebui să aducă

Multinaționala este prezentă în 76 de țări, în care angajează peste 160.000 de persoane. Anul trecut, cifra sa de afaceri aproape a atins 48 de miliarde de euro, iar profitul său operațional a depășit 5,2 miliarde de euro.

Saint-Gobain vizează creșterea considerabilă a capacității de producție a plăcilor din gips-carton, pentru a satisface nevoilor în creștere ale pieței din România și din țările Europei Centrale și de Est.

În România, Saint-Gobain are aproximativ 1.800 de angajați și oferă o gamă largă de soluții și sisteme, cu 22 de linii de producție pentru plăci de gips-carton, ipsosuri, vată minerală de sticlă și bazaltică, mortare, sticlă pentru construcții, vitraje auto și abrazivi în 12 situri industriale.

„La Saint-Gobain ne-am asumat misiunea de a susține comunitatea din care facem parte, astfel că, prin această investiție, ne reafirmăm angajamentul pentru partenerii şi clienții noștri din România şi regiunea Europei de Est. Suntem o companie internațională, dar și multi-locală, pe deplin integrată în piețele în care activăm pentru a le susține vitalitatea economică și a contribui la construirea unei lumi mai echitabile și mai durabile, deschise și antrenante.

Pentru Saint-Gobain, a produce local înseamnă a produce sustenabil, iar noua investiție, cât și investițiile anterioare realizate în România, contribuie la scăderea semnificativă a amprentei de carbon, prin intermediul soluțiilor oferite ce ajută la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor, cât și prin reducerea transportului din alte țări, ceea ce susține obiectivul nostru de a atinge nivelul de zero emisii nete de carbon până în 2050”, declară Ovidiu Păscuţiu, CEO, Grupul Saint-Gobain în România”.