Nae Caranfil la Dialogurile Puterii: Nu avem o industrie cinematografică, dar o agricultură cinematografică, totuși, avem!
O privire echilibrată asupra producției de film românești. O viziune deschisă despre filmul de public și cel de autor. Regizorul Nae Caranfil a abordat, la Dialogurile Puterii, teme diverse. De la conflictul creativ dintre generațiile de cineaști români la deblocarea programelor de finanțare pentru filmul românesc. Un dialog despre Puterea unui mare regizor de a merge mai departe, pe calea sa.
La Dialogurile Puterii, față în față cu Manuela Dumitru, proaspătul Doctor Honoris Causa al UNATC – I.L. Caragiale din București, Nae Caranfil vorbește, fără patos, dar cu mult umor, despre supraviețuirea prin festival a cineaștilor români.
Parcursul festivalier poate asigura continuitate, consideră reputatul regizor. Dar există și riscul de a apărea același tip de film, pe aceeași rețetă, multiplicat sub diverse semnături. Ceea ce duce la o cinematografie monocromă, în care soluția succesului festivalier se împrumută de la unul la altul.
Cinematograful minimalist nu trebuie minimalizat, mai observă Nae Caranfil, în stilul său inconfundabil.
Este un fapt îmbucurător că niște comedii românești, chiar și nu de categoria cea mai celebră, au reușit să umple sălile. Asta deja e un lucru care, în timp, poate să însănătoșească anumite reflexe cinefile, mai spune Nae Caranfil, regizorul foarte apreciat pentru doza sănătoasă de umor fin pe care o conțin filmele sale.
Iar noi vă invităm să urmăriți o conversație relaxată și plină de miez la
Dialogurile Puterii!
Versiunea integrală a podcast-ului DIALOGURILE PUTERII, realizat de Manuela Dumitru cu regizorul Nae Caranfil, este disponibilă pe toate platformele online ale Ziarului Puterea.