NASA se încrede tot mai mult în experiența femeilor
Nicola Fox este noua directoare a departamentului științific al NASA. A fost șefa departamentului de heliofizică al Agenţiei spaţiale și devine astfel prima femeie care ocupă această poziție.
Fox va fi responsabilă pentru bugetul de 7,8 miliarde de dolari stabilit pentru cele peste 100 de proiecte NASA aflate în dezvoltare anul acesta, scrie SpaceNews.
NASA a anunțat că a selectat-o pe Nicola Fox ca nou administrator asociat pentru știință. Fox îi va succeda lui Thomas Zurbuchen, un astrofizician elvețiano-american care a condus direcția din 2016, până s-a pensionat în decembrie. Sandra Connelly, fostă adjunctă a lui Zurbuchen, a condus direcția în calitate de interimară.
„În calitate de director al diviziei noastre de heliofizică, Nicky a jucat un rol esențial în extinderea impactului și a conștientizării misiunilor de explorare solară ale NASA și aștept cu nerăbdare să lucrez cu ea, pe măsură ce își aduce talentul, expertiza și pasiunea în noul ei rol”, a spus Administratorul NASA Bill Nelson. De asemenea, i-a mulțumit lui Connelly pentru „o slujbă incredibilă care menține misiunea să meargă înainte” în rolul ei de administrator asociat.
Nicola Fox a fost, din 2018, director al diviziei de heliofizică a Science Mission Directorate. Anterior, ea a fost cercetător șef pentru heliofizică la Laboratorul de Fizică Aplicată al Universității Johns Hopkins și a lucrat la proiectul Parker Solar Probe al NASA.
A scris numeroase articole și lucrări științifice, pe lângă prezentările pe care le-a susținut în întreaga lume. A primit premiul Carl Sagan Memorial al Societății Americane de Astronautică, în 2021, pentru leadership-ul demonstrat în domeniul heliofizicii.
Sediul NASA este denumit după prima femeie afro-americană
Sediul Nasa a primit acum trei ani numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru agenția spațială americană. Sediul din Washington al NASA a fost redenumit şi a primit numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru agenţia spaţială americană, Mary Jackson.
NASA apreciază munca doamnelor
Trăim într-adevăr într-o o perioadă istorică și ne bucurăm de lansarea misiunii Artemis și de posibilitatea ca până în 2025 să ajungă pe lună prima femeie-astronaut din istorie. Munca prețioasă a femeilor în știință este din ce în ce mai apreciată. Cu atât mai mult NASA este determinată să promoveze femeile în funcții cheie.
NASA are unele dintre cele mai tari joburi din lume și multe dintre ele sunt deținute de femei. Cu atât de multe proiecte spațiale, fiecare angajat de la managerul rețelelor sociale cunoscut sub numele de „Vocea Lunii”, până la femeia care face meniul foarte meticulos al astronauților, trebuie să lucreze împreună pentru ca totul să iasă foarte bine.
Printre femeile cu cele mai tari joburi la NASA sunt:
- Molly Wasser, Vocea Lunii
- Breanne Stichler, sofer de racheta
- Melissa Jones, specialist in revenirea la Pamant
- Sumara Thompson-King, avocat spatial
- Charlie Blackwell-Thompson, regina numaratorii inverse
- Dr. Grace Douglas, Creator de meniuri spatiale
- Aubrey Gemignani, Fotograf spatial
- Dr. Alexandra Whitmire, psiholog spatial
Citeste si: Cine este profesoara din Cluj desemnată ambasador NASA. „Vreau să arăt lumii că România are valori”