Nicolae Ciucă: „Unitatea este elementul de bază în forța PNL!”

Publicat: 02 iun. 2024, 19:59, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ALEGERI , ? cititori
Nicolae Ciucă: „Unitatea este elementul de bază în forța PNL!”
Foto: Agerpres

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, s-a aflat, duminică, în mai multe localităţi din judeţul Dolj pentru susţinerea candidaţilor liberali la alegerile locale din 9 iunie.

Liderul PNL s-a deplasat în municipiul Băileşti, unde a vizitat piaţa din localitate şi a făcut o plimbare pe esplanada pieţei civice, dar şi în comunele Rast, Seaca de Câmp şi Mischii, unde a participat la diverse acţiuni electorale.

De asemenea, Nicolae Ciucă a participat la o întâlnire cu echipa PNL Craiova, în Parcul „Nicolae Romanescu”, alături de preşedintele PNL Dolj, deputatul Ştefan Stoica, candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Craiova – Nicolae Giugea şi candidatul liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj – Nicuşor Roşca.

Nicolae Ciucă a afirmat că unitatea partidului şi rezultatele administraţiei liberale au făcut să crească încrederea oamenilor în Partidul Naţional Liberal.

„Aici trebuie să se întâmple acelaşi lucru. Vă rog să fiţi la fel de uniţi ca până acum. Unitatea este elementul de bază în forţa Partidului Naţional Liberal, cea mai puternică formaţiune politică de dreapta din România, cea mai veche formaţiune politică din România şi din Uniunea Europeană”, a spus Nicolae Ciucă la întâlnirea cu echipa PNL Craiova.

Nicolae Ciucă s-a fotografiat cu echipa PNL Craiova în faţa statui lui Nicolae Romanescu, primar liberal al Craiovei în 1898, 1901-1905, 1914-1916, 1929, care a contribuit la modernizarea oraşului prin lucrări edilitar-gospodăreşti. În 1885 el a întemeiat o Şcoală de menaj la Craiova, în 1901 a introdus cel dintâi atelier-şcoală din ţară, a ctitorit parcul din Craiova (pentru care a donat și o însemnată suprafață din proprietatea sa), proiectat de arhitectul peisagist francez E. Redont (proiectul a primit Medalia de Aur la Expoziţia de la Paris din 1900), a introdus apa potabilă, iluminatul public, a realizat pavarea străzilor, amenajarea pieţei centrale şi extinderea abatorului. În tradiția locală, Nicolae Romanescu este considerat unul dintre părinții Craiovei moderne.