Nicușor Dan anunță testarea categoriilor vulnerabile din București
Cadrele medicale, funcționarii care lucrează cu publicul sau șoferii și vatmanii Societății de Transport București vor fi testați din fondurile municipalității. Acțiunea, anunțată de primarul ales, va începe după preluarea funcției.
Într-o conferință de presă susținută joi, Dan a reclamat faptul că una din problemele legate de combaterea Coronavirusului este lipsa colaborării dintre Primăria Capitalei și Direcția de Sănătate Publică.
„Primăria Capitalei are resurse foarte multe, are rețea de medici școlari, de exemplu, are foarte mulți funcționari la ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, n.r.), DSP-ul este într-o lisă și de spațiu, și de oameni care să răspundă la telefoane, să facă tot ce ține de interacțiunea cu bucureștenii”, a spus Dan.
Acesta a anunțat că una din primele măsuri va fi să asigure DSP-urilor toți oamenii de care au nevoie și un spațiu adecvat, să-și poată desfășura corect activitatea. În paralel, va fi și o acțiune ce vizează categoriile cele mai expuse.
„Este nevoie de o extindere a testării la nivelul municipiului București și Primăria Capitalei are resurse, numai că nu trebuie să facem o testare pompieristică, cum s-a încercat să se facă și la care bucureștenii nici nu au răspuns. Trebuie să facem o testare exact pe acele categorii vulnerabile, care sunt medicii, asistenții sociali, funcționarii în contact cu publicul, șoferii, vatmanii”, a anunțat primarul ales.
Rugat să dea mai multe detalii despre campanie, edilul a evitat un răspuns concret.
„Întreaga strategie o s-o vedeți când vom avea toate informațiile de la specialiști. Există o experiență științifică la nivel mondial pe tot ce înseamnă lupta cu această pandemie, există specialiști, primăria are resurse și vom merge cu testarea exact acolo unde specialiștii ne spun”, a completat Dan.
Primarul ales a anunțat că una dintre variantele pe care se bazează vizează o nouă tehnologie de testare rapidă, dezvoltată în ultimele săptămâni. Susține că e mult mai ieftină și recunoaște că precizia ei este undeva la 80 – 85%.