Nicușor Dan: Campania de dezinsecție se face mai târziu, dar numărul tratamentelor se va dubla
Primarul general al Capitalei a explicat vineri motivele pentru care campania de dezinsecţie întârzie anul acesta, promițând în compensare că numărul tratamentelor va crește la 14, față de șapte, în trecut.
„Din lipsa banilor, din lipsa bugetului şi deci a banilor. Suntem deja, tocmai pentru că a fost o întârziere la început, ritmul de tratamente este mai mare. În anii precedenţi erau şapte tratamente pentru ţânţari, anul acesta vom face 14 şi suntem la al cincilea. Atât Institutul Cantacuzino, cât şi noi avem acele capcane pentru ţânţari care pot spune care sunt speciile de ţânţari care circulă, trăiesc în anumite zone ale Bucureştiului şi faţă şi de sesizările şi de la Institut, şi de la operatorii noştri, de West Nile în zona Eroilor, una, şi cea de-a doua în zona Crângaşi, am intensificat acolo. Există ţânţarul, dar nu există persoane îmbolnăvite în momentul ăsta, ca să fim precişi”, a afirmat Nicuşor Dan.
Ţânţari purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi recent în Bucureşti, conform unor date transmise autorităţilor sanitare, dar şi municipalităţii, fiind solicitată luarea de măsuri urgente preponderent în zona centrală, dar şi în alte zone verzi. Primăria Capitalei a anunţat intensificarea tratamentelor.
„Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a ţânţarilor în zonele în care s-a semnalat prezenţa virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independenţei, zona cuprinsă între Eroilor şi Universitate, parcurile Cişmigiu şi Izvor, cartierul Crângaşi. PMB ţine legătura zilnic cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB), iar până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populaţie”, a transmis, joi seară, Primăria Capitalei.
Compania Municipală Eco Igienizare a devansat începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a ţânţarilor, (din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta) şi acţionează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cişmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Naţional, Parcul Alexandru Ioan Cuza, etc.
„Campania se desfăşoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din Bucureşti. De asemenea, în zilele următoare, acţiunea de dezinsecţie se va desfăşura, conform planificării, în toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spaţiile verzi dintre blocuri, pe spaţiile verzi ale instituţiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, etc.), precum şi în reţelele de termoficare aparţinând Companiei Municipale Termoenergetica”, a mai transmis Primăria Generală.