Nicușor Dan, luat la rost în Consiliul General. Ce nu a putut explica
Primarul Capitalei a avut viață grea în prima ședință ordinară a Consiliului General, în noua sa componență. Nicușor Dan a fost pus la zid de consilierii PUSL, care l-au asediat cu o serie de solicitări. La unele nu au primit răspuns.
Nicușor Dan a fost luat la rost în Consiliul General chiar din prima ședință ordinară a Consiliului în noua sa componență. Edilul Capitalei a supus aprobării mai multe proiecte finanțate de Fondul de Mediu pentru termoficare, dar și bugetarea destinată consolidării unor clădiri cu risc seismic major. Beneficiind de susținerea fragilă a majorității conjuncturale asigurate de USR-REPER-PNL-FD-PMP, Nicușor Dan a fost supus unui tir de întrebări din partea consilierilor PUSL, aleși pe lista deschisă în scrutinul din vară de Cristian Popescu Piedone, informează stiripesurse.ro.
Potrivit sursei citate, candidatul la președinția României nu a putut să explice contra-performanța de a nu fi reușit nici măcar o consolidare în primii 4 ani de mandat, chiar dacă scriptele indicau o reușită de două astfel de edificii. Apoi, pe o temă similară, primarul a refuzat să explice de ce consilierii PUSL nu au primit răspunsuri cu privire la situația străzii Soveja, unde o deviere a autobuzelor, decisă de municipalitate în ciuda limitării rutiere de tonaj, periclitează rezistența caselor, punând în real pericol siguranța locuitorilor. Petițiile acestora din urmă au rămas fără răspuns, fapt sancționat de către consilierii umaniști.
Tot aceștia au chestionat administrația pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic față de colaborarea cu primarii sectoarelor 1 și 2 – unde se găsesc majoritatea acestor construcții – răspunsul fiind că în ultimii 2 ani foștii primari USR Clotilde Armand și Radu Mihaiu nu au alocat fonduri pentru pentru a lucra împreună cu Capitala, abia de la preluarea mandatelor de către George Tuță, respectiv Rareș Hopincă, colaborarea locală primind unele perspective.
Nicușor Dan, luat la rost în Consiliul General. Ce au mai cerut reprezentanții PUSL
Reprezentanții PUSL au cerut imperativ și punerea de urgență pe ordinea de zi a constituirii comisiilor de specialitate ale CGMB, aspect obligatoriu prin Codul Administrativ, pentru avizarea proiectelor de hotărâre, mai ales la două luni de la constituirea noului for deliberativ al Bucureștiului. Conducerea Capitalei se confruntă și cu alte probleme, cum ar fi sesizările privind ocuparea ilegală a unor terenuri aflate în proprietatea sa, pe care vecinii reclamă activități infracționale, precum ocuparea abuzivă, construcții fără autorizație, arderea necontrolată a deșeurilor periculoase sau furt de curent, sesizări ignorate de Executivul PMB.
Cei 22 de consilieri ai PSD (16) și PUSL (6) au contestat și organizarea în format online a ședințelor de Consiliu, argumentând că dezbaterile pe proiecte nu se pot desfășura în bune condiții, suportul tehnic ridicând adesea probleme, iar corectitudinea votului fiind pus sub semnul întrebării.