Ce nu mai mănâncă deloc fiica lui Meme Stoica, după ce a învins cancerul cu metastaze
Teodora Stoica, fiica lui Meme Stoica, a aflat că suferă de cancer, la vârsta de doar 25 de ani. Nu și-a pierdut speranța, a luptat cu toate puterile și a reușit să se vindece. Dar și-a schimbat radical stilul de viață și a adoptat o alimentație specială.
Teodorei i s-a descoperit un nodul malign în zona gâtului și metastaze la plămân, coloană și os. După ce s-a vindecat a ales să adopte și o alimentație foarte strictă compusă din alimente cât mai puțin prelucrate sau gătite.
„Fast-food nu mâncam. Ultima dată am mâncat fast-food în 2011 și mi-a fost rău, iar de atunci nu am mai pus gura pe fast-food. Și nu am mai pus.
Eu nu am mâncat prăjeli, nu am mâncat carne 9 ani, pentru că am zis că așa e mai bine pentru animale și oricum nu prea îmi plăcea. Dar mâncam pizza, paste, chestii procesate, chipsuri, care sunt la fel de rele. Cel mai important este să stau departe de uleiurile de rapiță, floarea-soarelui. Astea produc inflamații și dacă am un gol în viață este să stau departe de inflamații.
Înainte făceam și intermittent fasting (n.r. post intermitent) 20 de ore, adică mâncam doar 4 ore pe zi. Eu mănânc carne și brânză, dar să știu că sunt din surse sigure. Adică să știu că puiul este de țară, că vita e grass fed, adică să știu sigur că vaca aia a mâncat doar iarbă și că nu are antibiotice în ea. Acum nu pot să știu sigur, dar din acest motiv m-am orientat către supermarketuri bio și fac ce pot.
Am făcut un curs de nutriție, iar acum sunt nutriționist acreditat. Prietenii mei nu suportă să meargă cu mine nicăieri, pentru că hummusul trebuie să fie fără ulei, salata fattoush fără crutoane, fără roșii pentru că sunt nightshades, adică un grup de legume care au ca o otravă, lectina, și încerc să stau departe de ele pentru că produc inflamații. Din acest grup fac parte roșiile, vânăta, adică tot ce e bun. Uleiul de măsline este bun, dar să fie din sursă sigură’, a precizat Teodora Stoica în podcastul lui Măruță.
Teodora Stoica: Mănânc carne o dată pe săptămână
Teodora Stoica consumă carne o singură dată pe săptămână o bucățică, după nouă ani în care a renunțat complet la acest aliment. Fiica lui Meme Stoioca renunțat de asemenea și la zahăr și făină albă.
„Mănânc carne o dată pe săptămână. Mănânc cam patru ouă pe săptămână, pentru că făcând sport am nevoie de proteină. La zahăr am renunțat complet. Mănânc fructe, dar nu mănânc dulciuri. Nu zahăr, nu gluten. Mama îmi face pâinea de hrișcă și arată dubios, dar e destul de bună, merge.
Nu mănânc nimic din făină albă. Nu mănânc nici carbohidrați simpli, de exemplu mănânc hrișcă, ovăz și cam atât cred. Totul să fie cât mai puțin gătit, cât mai crud dacă se poate‘, a declarat Teodora Stoica.