Numărul șoferilor care lovesc mașini în parcări apoi fug, în creștere în București. Ce riscă cei care recurg la acest gest

Publicat: 17 feb. 2022, 11:45, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Numărul șoferilor care lovesc mașini în parcări apoi fug, în creștere în București. Ce riscă cei care recurg la acest gest

Numărul șoferilor care lovesc alte mașini în parcări și fug a crescut considerabili. De cele mai multe ori, oamenii legii nu reușesc să îi găsească pe cei care lovesc alte mașini, iar victimele trebuie să își repare autoturismele din banii proprii.

În anul 2021 aproape 10.000 de bucureșteni au mers la poliție pentru a depune plângere că au găsit mașina lovită iar autorul a fugit de la locul faptei. Din păcate, numărul celor care recurg la asemenea gesturi a crescut în ultimii ani în Capitală și continuă să crească.

„Avem undeva la 8.000 de accidente în 2020. În 2021, aceste accidente au crescut cu 9.500 de sesizări în acest sens. Invocă fel și fel de motive… „Nu mi-am dat seama”, „Este o avarie minoră”… sau spun că „N-am crezut că pentru asemenea avarie trebuie să vin la poliție”, dar legea spune clar că pentru orice tamponare trebuie să vii la poliție în 24 de ore, sau să închei o înâelegere amiabilă, dacă dau de celălalt șofer la fața locului”, a declarat Cristian Iana, șeful Biroului Accidente Ușoare București, conform Digi24.

Șoferii care sunt găsiți de poliție după ce au lovit un autoturism sunt chemați să predea permisul.

Sunt șoferi care fug pentru că nu au o asigurare.

„Persoana păgubită poate primi o despăgubire, iar biroul se poate îndrepta vinovatului de drept pentru recuperarea prejudiciului, dacă nu există o asigurare, se poate adresa și pentru daune materiale cât și pentru vătămări corporale”, a declarat și Mădălin Roșu, director Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din Romania: