O fetiță a leșinat în baie după ce a fost spălată pe cap. A ajuns de urgență la spital
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2024/09/copii-insecticide.jpg)
Situație scăpată de sub control în Alba Iulia după ce o fetiță, imediat după ce a fost spălată pe cap de către mama sa, a leșinat în baie. Soluția folosită i-a provocat acesteia reacții adverse puternice și a ajuns de urgență la spital.
O fetiță a leșinat imediat după ce a fost spălată pe păr
Din cauza soluției folosită pentru a fi spălată pe păr, fata a leșinat. Conform oamenilor legii, mama acesteia, în vârstă de 34 de ani, a sunat rapid la 112 și a anunțat că fetița ei în vârstă de 11 ani a leșinat.
Mama fetei a declarat că a folosit șampon special pentru spălarea părului. Cu toate acestea, copilul a început să se simtă rău, a amețit și a leșinat. Reacția adversă a fost atât de puternică, încât fata și-a pierdut cunoștința pe loc. Un echipaj de ambulanță a intervenit îndată la fața locului, transportând fetița la Spitalul Județean de Urgență Târgu Mureș. Aici beneficiază în continuare de supraveghere medicală.
„Minora a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Alba, iar ulterior la Spitalul Județean de Urgență Târgu Mureș, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Recipientul în care s-ar fi aflat acea substanță a fost ridicat de către polițiști și va fi supus unei analize, în cadrul dosarului penal. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, precum și în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor în care a avut loc acest eveniment”, transmit autoritățile IPJ Alba Iulia.
Vezi și: Soluţia găsită de un spital din ţară pentru criza de medici
Caz similar în Bacău
Un alt caz asemănător a fost și în Bacău, anul trecut. Trei surori au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost spălate pe cap cu soluție de uz veterinar. Substanța era destinată deparazitării animalelor.
Una dintre fetițe, cea mai mare, a fost intubată și a avut nevoie de ventilație mecanică, medicii fiind rezervați în privința șanselor de recuperare. La acel moment, doctorii au tras un semnal de alarmă, spunând că astfel de substanțe nu se folosesc pe copii. Chiar și o simplă atingere sau inhalare poate provoca intoxicații severe, afectându-le plămânii, sistemul nervos sau chiar inima.
Potrivit cifrelor din acea perioadă, peste 30 de copii au fost aduși într-un singur an la spital, cu simptome similare. Situațiile au fost cauzate de expunerea la astfel de produse periculoase.
În unele cazuri, părinții nu știau că soluțiile folosite sunt toxice pentru oameni, iar în altele pur și simplu nu au citit eticheta.