O țară europeană care a renunțat recent la restricții ia acum în calcul să le reintroducă
La sfârșitul lunii septembrie, Olanda a renunțat la majoritatea măsurilor anti-COVID. În ultima lună însă, numărul infectărilor a crescut mai mult decât se anticipa. Guvernul ia acum în calcul să reintroducă regulile de protecție sanitară.
Numărul de infectări cu coronavirus se află pe un trend ascendent de o lună în Olanda. Spitalele din țară sunt deja supraaglomerate de pacienții diagnosticați cu Covid-19.
În aceste condiții, ministrul sănătății, Hugo de Jonge, a declarat luni că guvernul ar putea impune noi restricţii antiepidemice, anunță agenția Reuters, preluată de Agerpres. Noul val de infectări a generat o creștere a numărului de pacienţi în spitale.
Guvernul a cerut grupului său de experţi în sănătate să recomande posibile noi măsuri, urmând să decidă asupra politicii sale în data de 2 noiembrie, a spus De Jonge, fără a preciza opţiunile luate în considerare.
„Nu este uşor să fie găsite noi măsuri care funcţionează, pentru că mai ales persoanele nevaccinate sunt cele care necesită îngrijire, care au cel mai mare risc de a se infecta şi de a-i infecta pe alţii”, a explicat el.
Guvernul a relaxat majoritatea restricţiilor anti-COVID-19 la 25 septembrie şi a introdus certificatul verde – care face dovada vaccinării sau a unui test negativ recent – pentru accesul în baruri, restaurante, cluburi sau la evenimente culturale.
Conform datelor guvernamentale, 84,5% din populaţia adultă a Țărilor de Jos s-a vaccinat cu schema completă. Olanda are o populație de circa 17 milioane de locuitori.