Oamenii de afaceri vor avea alte servicii şi o altă atitudine din partea statului. Mai trebuie însă să aştepte aproape 2 ani

Publicat: 01 oct. 2024, 11:41, de Ady Ivașcu, în ECONOMIE , ? cititori
Oamenii de afaceri vor avea alte servicii şi o altă atitudine din partea statului. Mai trebuie însă să aştepte aproape 2 ani
Ministrul Bogdan Ivan dă asigurări că va fi eliminată atitudinea arogantă a unor funcţionari publici

Oamenii de afaceri din România vor avea alte servicii şi o altă atitudine din partea statului, însă mai trebuie să aştepte aproape doi ani pentru această minune adusă de reforme şi digitalizare.

Ministrul Bogdan Ivan dă asigurări că va fi eliminată atitudinea arogantă a unor funcţionari publici

„Oamenii de afaceri din România, în aproximativ un an şi jumătate – doi ani, vor avea parte de alte servicii şi de altă atitudiune din partea statului român (…) Tehnologia poate să fie cu adevărat onestă şi va răspunde 24 de ore pe zi, 7 zile din 7”, a afirmat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, în discursul său la evenimentul aniversar „De 160 de ani împreună pentru afacerea ta”, organizat luni seară de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

El a criticat luni „atitudinea arogantă” a unor funcţionari publici, dar şi a unor politicieni, în raport cu Camerele de Comerţ şi Industrie.

„Rolul meu în această ecuaţie a digitalizării în raport cu dumneavoastră este unul foarte simplu, şi anume acela de a lupta cot la cot şi de a elimina cât mai mult posibil atitudinea arogantă, i-aş spune, a unor funcţionari publici şi, dacă ne amintim, cu câţiva ani în urmă, poate şi a unor oameni politici care uneori tratau de sus oamenii de afaceri”, a spus ministrul.

El a explicat că, odată cu digitalizarea, cu cele șase miliarde de euro disponibile în PNRR în domeniul digitalizării, care au început deja să fie introduse în piață, o mare parte din aceste deapaje vor putea să fie eliminate.

„Relaţia cu statul, care uneori depinde de buna dispoziţie a unui funcţionar sau a altuia în raport cu dumneavoastră, care aduceţi cu adevărat plusvaloare României, trebuie să fie mai transparentă şi mai simplă.

Am avut sprijinul premierului Marcel Ciolacu pentru a începe câteva reforme extrem de importante, dacă vorbim despre digitalizarea statului român, şi mă refer la cloud-ul guvernamental, la interoperabilitatea bazelor de date şi la crearea unui drum tehnic şi legislativ prin care schimbarea profundă a administraţiei în România intră pe un drum cu sens unic”, a declarat Bogdan Ivan.

El a amintiti că sectorul IT din România, cu doar 220.000 de angajaţi, reprezintă aproximativ 8% din PIB şi că în ultimii cinci ani şi-a dublat valoarea până la 9 miliarde de euro, cu o perspectivă foarte clară de a depăşi 10 miliarde de euro începând cu anul 2024.