Operațiunea ”Jupiter” continuă. Percheziții de amploare în dosare cu prejudicii uriașe

Publicat: 31 mai 2024, 10:56, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Operațiunea ”Jupiter” continuă. Percheziții de amploare în dosare cu prejudicii uriașe
Sursa foto: libertatea.ro

Operațiunea Jupiter continuă și astăzi, concentrându-se în special pe infracțiuni precum evaziune fiscală, fals, înșelăciune, contrafacere, încălcări ale Codului Vamal, contrabandă și exercitarea ilegală a unei profesii.

Sub coordonarea procurorilor, polițiștii vor efectua 40 de percheziții la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea unor infracțiuni și pentru a asigura protecția comunității împotriva activităților ilegale.

Aceste acțiuni au loc în cadrul unor dosare penale în care sunt investigate infracțiuni precum evaziune fiscală, fals, înșelăciune, contrafacere, încălcări ale Codului Vamal, contrabandă și exercitarea unei profesii fără drept.

Scopul acestor acțiuni este adunarea de dovezi privind activitatea infracțională a persoanelor suspectate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din infracțiuni sau dobândite ilegal.

Suspecții vor fi aduși la audieri, urmând să fie luate măsurile legale în fiecare caz. Aceste activități se înscriu în eforturile Poliției Române de a combate criminalitatea în toate formele ei.

În cursul zilei de astăzi, în funcție de evoluția investigațiilor, Poliția Română va oferi informații suplimentare care pot fi comunicate publicului.

În ziua a patra a Operațiunii Jupiter, autoritățile au desfășurat aproape 160 de percheziții în toată țara pentru a combate infracțiunile economice și financiare.

Poliția și procurorii au descins și la un birou notarial care a declarat și reținut impozite și contribuții, însă a ”omis” să le achite la termen.

Într-o acțiune de amploare în Ilfov, s-a constatat un prejudiciu de 8 milioane de lei cauzat de evaziunea fiscală legată de deșeuri feroase. În același timp, au fost demarate operațiuni complexe împotriva evaziunii fiscale și în Buzău și Ialomița, cu prejudicii estimate la 3,5 milioane de lei, respectiv 2,7 milioane de lei.

Conform IGPR, activitățile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care sunt investigate infracțiuni precum evaziune fiscală, înșelăciune, contrafacere, executare de activități miniere fără permis sau licență, fals, obținere ilegală de fonduri, delapidare, fals, infracțiuni prevăzute de Codul fiscal, furt calificat, fals informatic, distrugere și în domeniul silvic.