Orban, despre deschiderea restaurantelor în interior: Înțeleg că mulți suferă, dar îi rog să înțeleagă că nu este posibil în actualul context epidemiologic

Publicat: 29 iul. 2020, 10:22, de Mihaela Ionescu, în POLITICĂ , ? cititori
Orban, despre deschiderea restaurantelor în interior: Înțeleg că mulți suferă, dar îi rog să înțeleagă că nu este posibil în actualul context epidemiologic

Premierul Ludovic Orban a susținut o declarație de presă la finalul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Imnului Național în cadrul căreia a vorbit despre condițiile în care vor fi deschise restaurantele în interior, după ce oamenii de afaceri au făcut presiuni pe această temă, dar și despre alte măsuri ce vor fi luate în contextul limitării răspândirii coronavirusului.

Întrebat când vor deschide autoritățile restaurantele în interior, Orban a răspuns:

„Eram pe punctul de a aproba deschiderea restaurantelor în spații închise. S-a crescut numărul de infectări și o asemenea măsură nu am putut s-o luăm, pentru că pe baza unei evaluări de risc epidemiologic, restaurantele în spații închise sunt considerate printre activitățile cu cel mai mare risc epidemiologic. Eu înțeleg că mulți suferă de pe urma faptului că încă sunt închise restaurantele în spații închise, dar îi rog să înțeleagă că nu este posibil în actualul context epidemiologic. Noi am luat măsuri, am menținut șomajul tehnic, am adoptat măsuri legate de impozitări speciale, am mai prelungit cu încă trei luni scutirea de plată a impozitului special pentru HoReCa. Vom adopta vineri OUG prin care vom aloca un miliard de euro pentru companiile în special din domeniile activitate pentru capital de lucru și investiții. Eu cred că pot să înțeleagă că nu este un moment potrivit pentru a crește riscul de răspândire. Când vom reduce numărul persoanelor care nu respectă regulile, numărul de infectări zilnice, când vom avea garanția că toți ce implică în respectarea regulilor în ceea ce privește partea patronală cu siguranță suntem deschiși la adoptarea acestei măsuri”.