Patronul Fermei Dacilor își dă în judecată concubina. O acuză de rele tratamente aplicate copiilor

Publicat: 28 iun. 2024, 17:32, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Patronul Fermei Dacilor își dă în judecată concubina. O acuză de rele tratamente aplicate copiilor

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, se află sub control judiciar din 31 martie 2024, într-un dosar de distrugere din culpă cu consecințe dezastruoase. După incendiul de la Ferma Dacilor din 26 decembrie 2023, în care au murit opt persoane, inclusiv unul dintre copiii săi, Dinicu a fost inițial arestat preventiv, apoi plasat în arest la domiciliu.

Printre victimele incendiului s-a numărat și Victor, unul dintre cei trei copii ai lui Cornel Dinicu, pe care îi avea cu partenera sa, Alexandra Gospodaru. Dinicu și Gospodaru au dormit într-o cameră alăturată celor cuprinse de flăcări. După ce a fost plasat în arest la domiciliu, lui Dinicu i s-a permis să ia legătura cu Alexandra și cu unul dintre copii.

Relația dintre Dinicu și Gospodaru a devenit, cu timpul, șubredă, iar Dinicu a dat-o ulterior în judecată pe partenera sa. Numele lui apare ca reclamant într-un dosar înregistrat pe 7 iunie 2024, la Judecătoria Sectorului 1, având-o ca pârâtă pe Alexandra Gospodaru, conform portalului instanțelor de judecată.

Obiectul dosarului este „exercitarea autorităţii părinteşti”, iar instanța nu a stabilit încă primul termen. Conform Codului Civil, exercitarea autorității părintești de către un singur părinte se dispune pentru motive temeinice, cum ar fi alcoolismul, boala psihică, dependența de droguri, violența față de copil sau față de celălalt părinte, condamnările pentru infracțiuni grave, și alte riscuri pentru copil.

În practica judiciară, s-au identificat și alte motive pentru dispunerea exercitării autorității părintești de către un singur părinte, precum lipsa de interes a unuia dintre părinți, exprimată prin pasivitatea sa în activitățile de creștere, educație și îngrijire ale copilului, având un efect negativ asupra acestuia și conflictul continuu în interiorul familiei, caracterizat prin relații tensionate între părinți sau între părinți și copii, care afectează interesul superior al minorului.