Patronul unui celebru lanț de restaurante a concediat toți angajații asiatici. ”Trebuie întâi învățați să se spele pe mâini. Sunt un dezastru”
Decizie radicală a patronului unui celebru lanț de restaurante din Capitală. Cătălin Mahu, cel care deține restaurantele ”La Mama”, și-a concediat toți angajații asiatici. Principalul motiv îl reprezintă igiena, susține antreprenorul.
Patronul unui celebru lanț de restaurante a concediat toți angajații asiatici: ”Sunt un dezastru”
Cătălin Mahu spune că nu va mai angaja pe viitor persoane de origine asiatică din cauza nerespectării de către aceștia a condițiilor elementare de igienă. În plus, patronul lanțului de restaurante ”La Mama” spune că aducerea străinilor de pe continentul asiatic pentru a fi angajați în România nu mai reprezintă o afacere în momentul de față.
Citește și: ANPC a închis restaurantul McDonald’s și mai multe patiserii din Gara de Nord
”Nu mai vreau să angajez asiatici. În primul rând pentru că diferența civilizațională este enormă între noi și ei. Eu cred că am depășit momentul în care să trebuiască să învăț pe cineva să se spele pe mâini. Oamenii aceștia trebuie întâi învățați să se spele pe mâini. Sunt un dezastru.
Pentru ei, a trăi cu un gândac e parte din viața lor normală! I-am cazat pe acești oameni în locații scumpe doar pentru a fi sigur că nu există ploșnițe, gândaci – cu care ei nu au o treabă să trăiască, dar eu am.
Și îmi dau seama că modul lor de a gândi este fundamental diferit de al nostru. În plus, nici nu sunt mai ieftini sau mai muncitori. Eu cred în forța de muncă românească”, a spus Cătălin Mahu.
Vrea doar angajați români
Concedierile masive au dus la eliberarea locurilor de muncă, ce vor fi ocupate doar de angajați români. Cătălin Mahu precizează că în procesul de recrutare sunt angrenate inclusiv școlile de meserii și că doresc să angajeze și persoane cu dizabilități.
Citește și: Restaurantul lui „Pescobar” din Herăstrău a fost închis de ANPC
”În restaurantele noastre am decis acum câteva luni să luăm oameni doar din piața românească. Dacă nu dăm șanse forței de muncă din România, va pleca afară și ne vom plânge că pleacă. Pentru noile locații pe care urmează să le deschidem, vom avea nevoie de aproximativ 100 de angajați.
Pentru aceasta, colaborăm cu școlile de meserii și angajăm și persoane cu dizabilități, pentru că trebuie să întoarcem comunității binele pe care îl primim”, spune Cătălin Mahu, proprietarul lanțului de restaurante La Mama.