Patru alimente pe care nu ar trebui să le consumi dacă ții post / Sfaturile preotului Vasile Ioana

Publicat: 21 nov. 2024, 06:14, de Baloi Razvan, în SOCIAL , ? cititori
Patru alimente pe care nu ar trebui să le consumi dacă ții post / Sfaturile preotului Vasile Ioana

Postul Crăciunului, care durează 40 de zile, reprezintă o perioadă în care multe persoane renunță la alimentele „de dulce”, cum ar fi carnea, laptele sau ouăle, în favoarea produselor vegetale. Piața alimentelor de post a evoluat semnificativ, oferind opțiuni variate precum cașcaval vegetal, icre pe bază de caju sau burgeri din mazăre și soia. Într-o țară unde 40% dintre români respectă postul, cererea pentru produse vegetale continuă să crească.

Vă recomandăm să citiți și: Postul Crăciunului: „Cea mai profundă boală este absenţa comuniunii cu Dumnezeu”

„Avem aproximativ 40 de produse. Piața crește constant și în lume, și în Europa. În general, în perioada de post, aici vorbim de postul Paștelui și Postul Crăciunului, producția noastră crește de două ori pentru a face față cererii”, a declarat acesta.

Pe rafturile magazinelor și în meniurile restaurantelor, găsim din ce în ce mai multe preparate de post, de la pateuri vegetale și lasagna vegană până la sushi sau pizza fără ingrediente de origine animală. Cu toate acestea, nutriționiștii recomandă cumpătare, subliniind că unele produse pot fi bogate în grăsimi și sărace în nutrienți.

Sfaturile preotului Vasile Ioana pentru perioada postului

Preotul Vasile Ioana atrage atenția asupra lăcomiei, considerată un păcat, și oferă câteva recomandări pentru cei care doresc să respecte postul într-un mod autentic.

„Lăcomia pântecelui e un păcat. De aceea ar fi bine ca miercurea și vinerea să nu mănânci nimic până la ora 3 sau să ai disciplina celor două mese pe zi. Postul înseamnă să nu mănânci pâine, carne, lapte, ouă. Postul adevărat înseamnă purificare, dar el trebuie însoțit de fapta bună”, a explicat preotul, citat de Playtech.

El subliniază că Postul Crăciunului, fiind unul al bucuriei și al răbdării, implică mai mult decât renunțarea la alimentele de dulce, fiind o ocazie pentru introspecție și fapte bune.

Deși postul are o intensitate moderată și permite consumul de pește în fiecare weekend, preotul recomandă ca miercurea și vinerea să fie zile de cumpătare, cu un regim alimentar strict.

Postul Crăciunului se încheie pe 24 decembrie.