Patru firme din România, în ”Top 1.000 de companii cu cea mai rapidă creştere din Europa”
Publicaţia de business Financial Times a întocmit faimosul ”Top 1.000 de companii cu cea mai rapidă creşterea din Europa”. Patru societăți din România au intrat pe poziții bune.
Patru firme din România au fost incluse în ”Top 1.000 de companii cu cea mai rapidă creşterea din Europa”! Topul Financial Time a ajuns la cea de-a 8-a ediție și a fost realizat împreună cu platforma online de procesare şi vizualizare a datelor, Statista.
Patru firme din România, în topul bogaților
Ei bine, printre cele 1.000 de companii cu cea mai rapidă creşterea din Europa se numără și patru afaceri din România, toate însă din domeniul IT. Prima este AscentCore Technology (locul 185), cea de-a doua este RebelDot (locul 382), cea de-a 3-a este Mindit.io (locul 832) și cea de-a 4-a companie românească este Arctic Stream (locul 460).
Comparativ, Polonia are nu mai puțin de 43 de firme în top, Ungaria are 12 firme iar Cehia are 11 firme, potrivit comunicatului oficial.
Clasamentul FT 1000, întocmit împreună cu compania germană de cercetare Statista, prezintă acele companii europene care au înregistrat cea mai rapidă creștere în fața tuturor provocărilor.
Acestea sunt enumerate în ordinea celei mai mari rate anuale compuse de creștere (CAGR) a veniturilor în perioada 2019-2022. În acest an, o rată medie de creștere minimă de 36,9% necesară pentru a fi incluse, conform FT.
Pe primul loc regăsim firma cehă Raylyst Solar, care se ocupă cu vânzări angro din domeniul energiei regenerabile. Înființată în anul 2018, cu un singur angajat, această companie a reușit în 2022-2023 o creștere de nu mai puțin de 78890.5% cu numai 14 angajați!
Pe locul 2 regăsim compania franțuzească Adagio.io, care își desfășoară activitatea în domeniul marketing și publicitate. Înființată în anul 2016, compania a reușit o creștere de 31700.5%, cu numai 18 angajați. Pe locul 3 regăsim firma italiană Bidberry, care oferă tot servicii de marketing și publicitate.
Companiile cu sediul în aceste țări au fost eligibile pentru a participa: Austria, Belgia, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Bosnia și Herțegovina, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit.