Pentru curioși: Cum și-a „revenit” reţeaua Parler, folosită de simpatizanții lui Trump
Reţeaua de socializare Parler, preferată de simpatizanţii preşedintelui Donald Trump, a redevenit accesibilă pentru utilizatori Mulți sunt curioși cum a fost posibil.
Oprirea reţelei de socializare Parler l-a privat pe preşedintele Donald Trump de încă un canal de comunicare, după ce Twitter şi Facebook i-au închis conturile pe durată nedeterminată. Singurele sale modalităţi de a se adresa simpatizanţilor săi rămân acum unele posturi TV, respectiv Fox News, OAN şi Newsmax. Sau reţele sociale mai puţin cunoscute, precum Gab sau MeWe, platforme video ca Rumble şi DLive sau website-uri de ştiri alternative celor din media mainstream, precum American Media Periscope. Între timp Parler a redevenit accesibilă pentru utilizatori cu ajutorul unei companii controlate de doi oameni de afaceri ruși, potrivit Reuters.
Parler devenise indisponibilă pentru utilizatori
Parler devenise indisponibilă pentru utilizatori după ce a fost blocată de Apple, Google şi Amazon, care au acuzat că rețeaua socială a permis postări ce au dus la violențele de la Capitoliu din 6 ianuarie. În acest moment, site-ul Parler poate fi accesat de utilizatori, în timp ce aplicația pentru telefonul mobil e în continuare blocată atât de Google, cât și de Apple.
Compania care a rezolvat problemele Parler se numește DDos-Guard și este controlată de doi cetățeni ruși din Rostov pe Don. Firma cetățenilor ruși furnizează servicii de găzduire pentru site-uri rasiste sau conspiraționiste din SUA, dar și pentru site-uri guvernamentale rusești.