Pentru fani: Azi e World UFO Day – Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate (VIDEO)

Publicat: 02 iul. 2021, 21:30, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Pentru fani: Azi e World UFO Day - Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate (VIDEO)

În fiecare an, comunitatea OZN se reuneşte pentru a-şi sărbători convingerile. Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate (World UFO Day), marcată pentru prima dată în 2001, a fost creată de Organizaţia World UFO Day şi este adesea consemnată pe 24 iunie şi 2 iulie, deşi organizaţia a declarat ziua de 2 iulie ca fiind ziua oficială.

Ziua de 24 iunie marchează aniversarea uneia dintre primele apariţii de OZN-uri în Statele Unite, când Kenneth Arnold a raportat că a văzut nouă obiecte de mare viteză în formă de semilună lângă Muntele Rainier din Washington, în 1947, potrivit eu.thenews-messenger.com. Ziua de 2 iulie marchează aniversarea incidentului OZN de la Roswell, care a avut loc tot în 1947.

Denumirea de UFO – unidentified flying objects (OZN – obiecte zburătoare neidentificate) a fost folosită în 1953 de Forţele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii (United States Air Force – USAF), pentru a putea înregistra şi revizui toate cazurile în care în rapoartele oficiale figura un obiect zburător. În documentele guvernamentale, acest tip de obiect aerian, UFO sau uneori numit şi UFOB, are de obicei caracteristici aerodinamice, performanţe sau trăsături ciudate care nu sunt conforme în prezent cu niciun tip de rachetă sau aeronavă cunoscută de om.

În mod normal, OZN-urile sunt identificate ulterior sau explicate ca fiind fenomene naturale sau artificiale, dar, până se ajunge la această constatare, se păstrează titlul de OZN. Din clasificarea iniţială de OZN-uri, doar câteva dintre cazurile înregistrate de USAF au reuşit să îşi păstreze calificarea deplină de OZN.

Printre cele mai importante relatări despre OZN

Printre cele mai importante relatări despre OZN-uri din secolul al XX-lea se află fenomenul observat, în anii 1940, deasupra teatrelor de război, când mici suliţe metalice şi bile de lumină colorate au fost văzute şi chiar fotografiate de echipajele de pe bombardiere pe parcursul celui de-Al Doilea Război Mondial. Incidentul Roswell a rămas unul dintre cele mai misterioase şi mai controversate fenomene de pe planetă. Scenariul cel mai vehiculat este cel al prăbuşirii unei nave extraterestre în apropierea localităţii americane Roswell, în iulie 1947. La scurt timp după mediatizarea incidentului, s-au format două tabere, fiecare susţinând cu tărie propria versiune asupra a ceea ce s-a întâmplat în acel loc. Nici în prezent circumstanţele incidentului nu sunt complet elucidate.

Incidentul Roswell a determinat, în timp, şi crearea unei industrii, care, pornind de la prezumţia existenţei OZN-urilor, s-a dezvoltat în localitatea americană vizitată de mii de turişti. Cercetători OZN (UFO), autori de romane ştiinţifico-fantastice şi iubitori ai misterelor Universului susţin prelegeri, vizionează filme şi ascultă muzică. Nu este ocolit nici Muzeul OZN, deschis în mica localitate americană şi ajuns celebru datorită exponatelor.

Multe moduri de a sărbători această zI

Un alt fenomen considerat importat este denumit „Luminile Phoenix” sau „Luminile de la Phoenix”, din 1997, când mii de oameni au văzut pe cer o formaţiune triunghiulară de lumini şi o serie de lumini staţionare de-a lungul a 480 km, începând cu Nevada, trecând prin Phoenix până la marginea oraşului Tucson, Arizona, porivit Agerpres.

Există multe moduri de a sărbătorii această zi, cum ar fi vizionarea de filme cu OZN-uri, sau discuţiile cu prietenii pe această temă. Organizaţia World UFO Day şi-a dedicat site-ul, www.worldufoday.com, informaţiilor despre OZN-uri, încercând să folosească cele mai veridice surse pentru a prezenta cele mai concludente dovezi existente.