Periajul dentar incorect poate crește riscul de boli cu potențial letal
Toți știm că periajul dentar trebuie efectuat de două ori pe zi (dimineața și înainte de culcare). Dar foarte mulți dintre noi uităm de ața dentară, care este extrem de utilă pentru a preveni boli grave.
Potrivit profesioniștilor din domeniul sănătății, etapa ”ața dentară” este indispensabilă, deoarece cu ajutorul acesteia se îndepărtează resturile rămase între dinți, prevenind astfel bolile gingivale, cum este paradontopatia. De asemenea, ajută la eliminarea plăcii de sub gingii, care poate afecta emailul dinților și poate provoca formarea tartrului.
Folosirea zilnică a aței dentare ar putea reduce riscul de gingivită, de carii și probabilitatea inflamării gingiilor. De menționat că o boală a gingiilor este legată de riscul crescut de boala cardiacă.
Studiile anterioare au arătat că la persoanele cu probleme buco-dentare și gingivale se înregistrau mai frecvent crize cardiace și accidente vasculare cerebrale, comparativ cu persoanele care aveau o bună sănătate buco-dentară.
Din ce în ce mai multe studii arată importanța aței dentare pentru sănătatea neurologică și cardiacă, a declarat dr. Sameer Patel, fondator al Elleven Dental la Londra, relatează The Sun. Dentiștii insistă și asupra importanței periajului dentar înainte de a merge la culcare.