Persoanele necăsătorite sunt predispuse la depresie!
Persoanele necăsătorite sunt mult mai expuse riscului de depresie, comparativ cu cele care au un partener. Acest risc de depresie ajunge până la 80%, arată un studiu coordonat de Kefeng Li de la Universitatea Politehnică Macao din China.
Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat date aparținând unui număr de peste 100.000 de persoane din șapte țări: Regatul Unit, SUA, Irlanda, Coreea de Sud, China și Indonezia. Perioada de monitorizare a fost între 4 și 18 ani.
Studiul evidențiază că:
- persoanele divorțate sau separate au un risc de 99% de depresie;
- persoanele văduve au un risc cu 64% mai mare de depresie.
De asemenea, studiul mai arată că persoanele fără parteneri și bărbații necăsătoriți, care au un nivel ridicat de educație, sunt mai expuși riscului de depresie. Interesant, persoanele necăsătorite din țările occidentale prezintă un risc mai mare de depresie, comparativ cu cele din țările asiatice.
„Eforturile de prevenire a depresiei trebuie să țină cont de contextul cultural, de gen, de nivelul de educație și de consumul de substanțe”, explică Kefeng Li, citat de Sky News.
Conform autorului studiului, persoanele care au un partener de viață se simt „mai protejate”, au un sprijin în momente dificile și chiar un confort financiar,
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, depresia este o tulburare mintală, de care se estimează că, la nivel global, suferă aproximativ 5% dintre adulți. De depresie suferă mai mult femeile, comparativ cu bărbații. Depresia poate duce la sinucidere. Principalele simptome ale depresiei sunt: scăderea capacității de concentrare, sentiment de vinovăție, deznădejde privind viitorul, gânduri suicidale, scăderea apetitului, lipsă de energie.