Peste 80 de opere ale pictorului Vincent Van Gogh, prezentate la Muzeului de Artă Imersivă
Peste 80 de opere de artă create de Van Gogh, picturi, desene și schițe, au fost selectate pentru realizarea unui spectacol public, în 13 iunie, în cadrul Muzeului de Artă Imersivă, organizat, la Iași, pe o suprafață de 450 de metri pătrați, unde vor avea loc 360 de proiecții, cu picturile artistului plastic olandez.
Între operele ce vor putea fi admirate se numără lucrările „Noapte înstelată”, „Autoportret”, „Lan de grâu cu corbi”, „Iriși” și „Mâncătorii de cartofi”, precum și lucrări din perioada de creație timpurie.
Spectacolul „Van Gogh” este inspirat din scrisorile lui Van Gogh către fratele său și oferă publicului o incursiune captivantă în operele celebrului artist olandez. Citatele selecționate din corespondența lui Van Gogh aduc o notă personală și profundă în narațiune, făcând experiența și mai intimă și emoționantă.
,,Această expoziție imersivă, creată de studioul multi-premiat Les Ateliers Nomad, cu muzica originală semnată de Alexei Țurcan, nu este doar o prezentare digitală a lucrărilor de artă ale maestrului, ci o călătorie interactivă și emoționantă în universul său creativ. Utilizând tehnologia de ultimă generație și proiecțiile impresionante, producția îmbină arta cu inovația pentru a aduce la viață celebrele opere ale lui Vincent Van Gogh”, arată organizatorii.
În cadrul muzeului MINA din București, spectacolul a fost deja văzut de peste 4.000 de iubitori de artă, și în urma acestui interes crescut, organizatorii au decis să dezvolte expoziții itinerante și în țară, pentru a aduce această formă inovatoare de educație cât mai aproape de cât mai mulți oameni, spun fondatorii MINA.
MINA este primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Muzeul combină arta și tehnologia într-un spațiu senzorial pentru toate vârstele și are ca scop creșterea consumului cultural și a calității producției culturale în România.
O experiență imersivă stimulează simțurile și transpune privitorul într-un alt loc sau într-o altă realitate. Are capacitatea de a ne face să „călătorim” în timp și spațiu, în trecut, prezent sau în viitor, într-un cadru virtual creat sau într-un loc care chiar există în realitate, dar se află la km distanță de noi.