Pielea de pui este bună sau rea pentru sănătate?
Pielea de pui este adesea apreciată de unii pentru că este crocantă și gustoasă. Alții, dimpotrivă, o înlătură, pentru că, spun aceștia, nu-i deloc sănătoasă.
Dar este cu adevărat bună pentru sănătate? Cercetătorii de la Universitatea de Sănătate Publică Harvard au analizat și spun că pielea de pui conține acizi grași nesaturați, cu alte cuvinte „grăsimi bune” pentru inimă.
Știm că acizii grași esențiali sunt prezenți în special în avocado, somon, migdale și chiar în uleiul de măsline. Și mai știm că acizii grași sunt foarte importanți pentru metabolismul nostru.
Totuși, dieteticiana Alexandra Murcier a nunțat aceste informații.
„Pielea de pui conține cele mai multe grăsimi, comparativ cu celelalte păsările de curte. Deci nu este cea mai interesantă din punct de vedere nutrițional. În ceea ce privește acizii grași nesaturați, nu îi putem compara pe cei prezenți în pielea de pui cu cei din uleiul de măsline, deoarece proporția nu este deloc aceeași și, prin urmare, beneficiile nu sunt deloc comparabile”, a spus dieteticiana.
Ea pledează pentru menținerea unei diete sănătoase.
Atenție la grăsimile adăugate
Dacă nu te poți abține, cel puțin să o mănânci ocazional, pentru că trebuie să fim atenți la aportul de grăsimi,spune specialistul legat de pielea de pui. „În funcție de modul în care este gătit puiul, aportul de calorii poate crește și mai mult, mai ales dacă adăugați unt, de exemplu”, subliniază dieteticiana.
În același timp, pentru a menține un echilibru nutrițional, recomandă ca puiul să fie mâncat cu o salată, cu legume crude. Acestea vor înlocui cartofii prăjiți, care adesea conțin multă sare. De asemenea, vor fi evitate alimentele pane, care conțin grăsimi și care nu ne oferă nimic foarte interesant din punct de vedere nutrițional ”, a conchis aceasta.
În prezent, la nivel global, carnea albă este cea mai consumată. Conform cifrelor raportate de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), 133 de milioane de tone de carne albă au fost consumate la nivel mondial în 2021. Atenție, însă, așa cum ne amintește site-ul Manager Bouger este indicat să limitați produsele din carne de pasăre procesată. Într-adevăr, pe lângă faptul că deseori conțin prea multă grăsime și sare, aceste produse pot fi ultraprocesate. Prin urmare, este indicat să consultați etichetele pentru a le alege pe cele care conțin cei mai puțini aditivi (notați deseori cu litera E urmată de trei cifre).