Planul lui Robert Negoiță pentru a stopa construcțiile în zonele deja aglomerate din Sectorul 3: ”Multe clădiri ar trebui să dispară”
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a prezentat joi, într-o conferință de presă, noile reguli urbanistice pe care dorește să le implementeze în sectorul pe care îl conduce. Iată cum vrea edilul să limiteze construcțiile noi în zonele supraaglomerate.
Împărțit în trei (zona ultracentrală, zona centrală și fosta zonă industrială), sectorul pe care îl conduce Robert Negoiță se va dezvolta mai mult către periferia sa, odată cu adoptarea noului regulament urbanistic. Dar se va putea construi și în zonele deja supraaglomerate (ultracentrală și centrală), însă doar prin demolarea altor clădiri.
”Avem zona centrală și ultracentrală unde nu doar că nu trebuie să mai crească nivelul de construire, de ocupare a terenului, ci trebuie să relaxăm. Asta înseamnă că multe clădiri în această zonă ar trebui să dispară. Cum reușim să încurajăm să dispară multe clădiri și să mai aerisim această zonă? Prin faptul că propunem într-un viitor regulament ca în zona ultracentrală cine vrea să construiască, pentru 1 mp construit, ca să-l aprobăm, trebuie să desființeze 3 mp de clădire existentă. Este un mecanism care funcționează foarte bine în țări civilizate. Ne dorim și noi să facem parte din acea categorie. Și da, prin acest mod îi putem determina pe cei care vor neapărat să construiască în această zonă să găsească soluții de a aerisi și a scădea nivelul de construire pe această zonă.”, a declarat edilul în cadrul unei conferințe de presă.
De asemenea, pentru zona centrală a sectorului, dezvoltatorii vor fi obligați să demoleze 2 mp de clădire pentru 1 mp nou construit.
”Asta nu înseamnă că vom bloca dezvoltarea, că noi suntem responsabili. Nu poți, nu-ți poți permite să condamni dezvoltarea unui oraș, ci trebuie să găsești soluții pentru dezvoltare”, a explicat edilul.
În schimb, în fosta zona industrială a sectorului, se va putea construi în continuare fără restricții.
”Pe partea fost industrială, care este zona cu potențial de dezvoltare, zonă unde noi nu dorim să mai rămână zonă industrială, ci să dăm alte funcțiuni, partea aceasta nu va fi blocată deloc fiindcă este o zonă cu potențial de dezvoltare”, a completat acesta