Podul de la Brăila, interzis pietonilor și bicicliștilor
Nici nu a fost inaugurat, și deja sunt restricții privind circulația pietonilor și a bicicliștilor pe podul de la Brăila din motive de siguranță.
Inaugurarea podului de la Brăila va avea loc în data de 06 iulie, la ora 13:00, iar la festivități este așteptat inclusiv președintele Klaus Iohannis, din cauza căruia se pare a fost amânată deschiderea programată inițial pentru 27 iunie.
Podul dispune de două benzi de circulație pe fiecare sens de mers, fiind prevăzut și cu trotuare. Structurile au câte 2,80 metri lățime și sunt destinate traficului pietonal și al bicicletelor, numai că nu vor fi deschise circulației pietonilor, după cum a declarat Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, potrivit Antena3.
Concret, oficialii români consideră că viața pietonilor și bicicliștilor poate fi pusă în pericol, din cauza curenților de aer puternici, dat fiind înălțimea podului.
„Aceste trotuare sunt exclusiv pentru mentenanța și întreținerea podului, nu vor fi trotuare cu circulație, deschise circulației pietonilor”, a spus Scrioșteanu, în timpul unei transmisiuni live pe Facebook.
Astfel, în ciuda proiectului inițial, s-a luat hotărârea ca, din motive de siguranță, pietonii și bicicliștii să nu tranziteze podul.
În prima etapă, traficul rutier va fi deschis pe relația parțială, cu descărcare în județul Tulcea pe drumul până la Măcin (etapa I), urmând ulterior ca varianta până la Jijila și primul km. pe zona Brăilei (etapa II) să fie finalizată cât mai repede.
Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin, în lungime de 4,328 km.
𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗽𝗿𝗶𝗻𝗰𝗶𝗽𝗮𝗹 𝗕𝗿𝗮𝗶𝗹𝗮 – 𝗝𝗶𝗷𝗶𝗹𝗮 are o lungime de 19 km si va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană și zona de parapete
𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗴ă𝘁𝘂𝗿ă 𝗰𝘂 𝗗𝗡𝟮𝟮 𝗦𝗺𝗮𝗿𝗱𝗮𝗻 – 𝗠ă𝗰𝗶𝗻 are o lungime de 4,3 km şi va fi prevăzut cu o bandă de circulație pe sens. Drumul de legătură urmează să pornească de la km 7+940 al drumului principal (Brăila- Jijila) și se va intersecta cu DN22 Smârdan-Măcin, mai arată Scrioșteanu.
Podul construit peste Dunăre la Brăila este al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa. El are o lungime totală de 1.974,30 metri și o deschiderea centrală de 1.120 metri. Cele două turnuri ale Podului ating o înălțime de 192 de metri, fiind cele mai înalte construcții din România (dincolo de coșuri de fum sau antene).
Citeste si Care ar fi de fapt motivul pentru care se amână inaugurarea podului de la Brăila până pe 6 iulie