Poliţist condamnat că a condus băut. Se urcase la volan deoarece colegul său era şi mai beat
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/02/politist-ordine-de-protectie.jpg)
Un fost polițist rutier din Iași a fost condamnat de Judecătoria Vaslui după ce a fost prins conducând sub influența alcoolului. Ironia situației face ca Renato Pârâială să se fi urcat la volan pentru că prietenul său, cu care venise la un festival, era într-o stare de ebrietate și mai avansată.
Poliţist condamnat
Incidentul s-a petrecut în noaptea de 19 spre 20 iulie anul trecut, notează Ziarul de Iaşi. Pârâială participase la Motorfest, un festival organizat în municipiul Vaslui, și urma să se întoarcă la Iași. El venise cu mașina prietenului său, contând pe faptul că un cunoscut urma să-i preia la finalul evenimentului. Din nefericire, planul lor a eșuat: polițistul nu a mai putut lua legătura cu șoferul desemnat, deoarece telefonul îi rămăsese fără baterie.
Aflat în fața unei alegeri dificile, Pârâială a decis să urce el la volan, deși consumase alcool. La scurt timp după ce a pornit la drum, pe direcția Brodoc – strada Călugăreni din Vaslui, a fost oprit de un echipaj de poliție. Deși a refuzat testarea cu aparatul Dräger, a acceptat prelevarea de probe biologice, care au indicat o alcoolemie de 1,67‰ în sânge.
În fața magistraților, Pârâială și-a recunoscut vina, ceea ce i-a adus o reducere a limitelor de pedeapsă cu o treime. Judecătorii au ținut cont de faptul că fostul polițist avea 20 de ani de activitate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și că se pensionase între timp, beneficiind de pensie specială. De asemenea, instanța a subliniat că fapta comisă reprezintă un incident izolat într-un parcurs profesional altfel apreciat.
Cu toate acestea, severitatea legii a fost aplicată. Renato Pârâială a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de trei ani. În plus, i s-a interzis dreptul de a conduce orice tip de vehicul timp de trei ani.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Iași.