Polițist la SAS, gardă de corp pentru Călin Georgescu

Publicat: 08 mart. 2025, 21:09, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Polițist la SAS, gardă de corp pentru Călin Georgescu
Foto: știripe surse.ro

Conducerea Poliției Capitalei a dispus declanșarea cercetării prealabile față de un angajat al DGPMB care ar fi participat la un protest de susținere a candidatului la prezidențiale, Călin Georgescu.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, la protestul organizat la data de 1 martie, a participat și un agent de poliție, în ținută civilă, încălcând astfel prevederile art. 45 lit. E, cu incidența art. 10 din Legea 360/2002, respectiv polițistului îi este interzis să participe la greve, precum și la mitinguri, demonstrații, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic”, a informat, sâmbătă, printr-un comunicat Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB).

Pe data de 3 martie, conducerea Poliției Capitalei a dispus declanșarea cercetării prealabile față de lucrătorul în cauză, în conformitate cu prevederile art. 59 din Legea nr.360/2002, în vederea stabilirii existenței/inexistenței abaterii disciplinare prevăzute de art. 57 lit. K din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului.

Facem precizarea că anterior acestui eveniment, polițistul în cauză a refuzat să se supună evaluării psihologice, invocând diverse motive, conformându-se în cele din urmă și a refuzat să fie expertizat și din punct de vedere medico militar, context în care, în scop preventiv și în baza rezultatelor evaluării, i-a fost retras dreptul de a purta și folosi armamentul din dotare, nu i-a mai fost prelungită autorizația de acces la informații clasificate, fiind totodată pus la dispoziția Serviciului Logistic”, arată DGPMB.

După Julius și Norocel, Horațiu Potra l-a recrutat pentru dispozitivul de protecție fizică (și) pe angajatul (încă) Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei, Wilhelm Bendriș.

Nu este prima dată când în cazul unora dintre luptătorii din poliție apar controverse. Încă din anii 90, au ieșit la iveală informații că unii „mascați” erau ziua la serviciu, iar noaptea făceau pază în cluburile rău famate din centrul Capitalei și chiar din provincie.