Pompele de căldură au înregistrat vânzări duble în pandemie

Publicat: 03 nov. 2021, 16:44, de Otilia Caloian, în Business , ? cititori
Pompele de căldură au înregistrat vânzări duble în pandemie

Pompele de căldură, care pot înlocui centralele termice pe gaz, cât și cazanele pe lemne, au început să fie din ce în mai căutate și în România. În plină pandemie, acestea au înregistrat o dublare a vânzărilor.

Tot mai mulți români caută să înlocuiască echipamentele mai vechi de încălzire cu pompe de căldură care utilizează energie regenerabilă. Fiecare kilowatt de energie electrică utilizat de o pompă de căldură generează între trei și patru kilowați de căldură regenerabilă din aer, ceea ce reprezintă o sporire a eficienței cu 300-400%, conform specialiștilor Daikin, companie specializată  în tehnologia pompelor de căldură.

Pompa de căldură se poate conecta la sistemele de încălzire în pardoseala, ventilo-convectoare sau radiatoare, fiind o soluție de patru ori mai eficientă decât alternativele tradiționale. Aceasta poate fi, de asemenea, montată cu un sistem integrat de apă caldă menajeră sau conectată cu un boiler extern, astfel încât apa caldă este mereu disponibilă pentru consumator. Pompa de căldură este o soluție optimă de climatizare și pentru zonele în care nu există acces la gaz și poate colecta până la 75% din energia utilizată din aer și restul din electricitate.

 „Instalația înlocuiește mai multe soluții de climatizare, pentru că asigură încălzire pe timp de iarnă, răcoare vara și apă caldă menajeră tot timpul anului. Piața de pompe de căldură din România nu este încă pe deplin exploatată, oferind un potențial de creștere pe scară largă. Cifra noastră de afaceri pe segmentul pompelor de căldură s-a dublat în anul fiscal trecut, iar anul acesta am păstrat trendul crescător și înregistrăm în prezent tot o dublare a vânzărilor, raportat la aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat Daniel Vasile, Managing Director la Daikin România.