Presa străină, despre meciul România – Slovacia

Publicat: 26 iun. 2024, 23:03, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în SPORT , ? cititori
Presa străină, despre meciul România - Slovacia

Remiza dintre România şi Slovacia a convenit ambelor echipe, au scris jurnaliştii de la BFMTV, în timp ce lequipe.fr a apreciat că penaltiul tricolorilor a fost generos acordat de germanul Daniel Siebert.

„În ultimul meci din Grupa E, dintre Slovacia şi România (1-1), nu s-a înregistrat niciun învingător, dar o remiză a fost suficientă pentru ca ambele naţiuni să fie fericite, calificându-se în optimi. Conduşi în prima repriză, tricolorii au reacţionat imediat şi au egalat înainte de pauză. În ciuda ocaziilor de ambele părţi în repriza a doua, cele două echipe s-au anulat reciproc şi au eliminat Ucraina, care a remizat cu Belgia (0-0)”, au notat jurnaliştii de la BFMTV, subliniind că a fost o remiză tristă, care convine tuturor.

„Deşi prima repriză a fost disputată, finalul meciului dintre cele două echipe, care ştiau că s-au calificat cu acest rezultat, s-a transformat într-o glumă bună. Jucătorii nu prea şi-au ascuns intenţiile şi dorinţa de a se califica împreună. A fost un scenariu care a dus la scene surprinzătoare de camaraderie la finalul meciului, după fluierul final. Braţ la braţ, jucătorii celor două echipe s-au felicitat reciproc cu generozitate la mijlocul terenului, înainte de a se îndrepta spre colţurile fanilor lor. Practic la unison, au sărbătorit în faţa fanilor calificarea proaspăt obţinută. Toată lumea era fericită”, au mai adăugat jurnaliștii BFMTV.

Pentru lequipe.fr, egalul de la Frankfurt a convenit ambelor echipe. „Skriniar şi coechipierii săi au fost în avantaj timp de doar 13 minute, cât i-a luat lui Razvan Marin să-l învingă pe Martin Dubravka dintr-un penalty acordat generos de arbitrul Daniel Siebert (37). Dar soarele de pe Deutsche Bank Park din Frankfurt a făcut treptat loc unei ploi torenţiale şi nicio echipă nu a mai reuşit să înscrie”, a notat publicaţia franceză.

Pentru BBC, România a terminat pe primul loc în Grupa E, după ce a remizat cu Slovacia, scor 0-0, în urma unui meci interesant la Frankfurt.

Jurnaliştii englezi reamintesc că Ianis Hagi avea mai puţin de doi ani ultima dată când România a ajuns în fazele eliminatorii ale unui Campionat European, în vara anului 2000.

A fost pentru prima dată în istoria Campionatului European când toate cele patru echipe dintr-o singură grupă au terminat la egalitate de puncte.

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0. România a încheiat grupa E pe primul loc. Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale, tricolorii nu s-au calificat.