Prețul aurului a crescut, pentru a treia lună consecutiv, pe piețele internaționale
Prețul aurului a înregistrat creșteri, pentru a treia lună consecutiv, în mai, și deși creșterea a fost modestă, poziționarea netă a indicelui COMEX a atins un maximum al ultimilor patru ani, arată o analiză a World Gold Council, remisă, vineri, redacției.
Și ETF-urile globale de aur au înregistrat primul flux lunar net ca valoare.
Gold Bullion, raportat la dolar, în funcție de paritatea acestuia, a fost din punct de vedere istoric bun pentru prețul aurului.
Aurul fizic (gold bullion) este în formă de monede, lingouri sau bare cu o puritate de cel puțin 995/1.000, inclusiv aurul fizic deținut în conturile de aur.
ETF-urile globale de aur au înregistrat fluxuri mari, în tranzacțiile din luna mai, punând capăt seriei de pierderi de preț, înregistrate în ultimele douăsprezece luni.
ETF (Exchange Traded Fund) reprezintă o colecție diversificată de active (similar unui fond mutual), care se tranzacționează pe bursă.
Europa și Asia au condus fluxurile globale, în timp ce America de Nord și alte regiuni au înregistrat pierderi ușoare.
Deținerile globale de ETF pe aur au crescut la 3.088 tone, până la sfârșitul lunii mai.
Din cauza intrărilor și a prețului aurului mai mare, totalul indicilor AUM a crescut la 234 de miliarde de dolari, majorare cu 2 la sutî, în cursul lunii trecute.
Activitățile de tranzacționare de pe piețele globale de aur au scăzut în mai, iar ritmul de ,,răcire” a interesului, la Shanghai Futures Exchange și pe principalele piețe ETF au contribuit la un declin moderat.
Între timp, volumele de tranzacționare OTC au scăzut doar ușor.
Piaţa extrabursieră (OTC) este o valoare mobiliară tranzacţionată între un cumpărător şi un vânzător care vor negocia direct unul cu celălalt.
World Gold Council este o asociație a producătorilor mondiali, înregistrată ca o companie off-shore, în Anglia și Țara Galilor. A fost înființată cu statut de asociere, ca societate cu raspundere limitată, cu sediul în Elveția.