Prețul aurului înregistrează noi recorduri, atât la cursul BNR, cât și pe piețele internaționale
Prețul aurului înregistrează o creștere impresionantă, ajungând la un maxim fără precedent. Este cea mai mare creștere a prețului metalului galben de la începutul anului.
Fenomenul este pus pe seama conflictelor armate din diferite zone ale globului și pe relațiile încordate dintre state, ceea ce determină creșterea prețurilor aurului și petrolului.
Astfel, aurul înregistrează noi recorduri atât la cursul Băncii Naționale a României (BNR), cât și pe piețele internaționale.
În ceea ce privește cursul BNR, aurul a depășit pragul de 333,38 de lei.
Pe piețele internaționale aurul atinge un nou maximistoric Astfel, aurul a depășit cele trei praguri record. Este vorba despre pragul înregistrat în perioada pandemiei de Covid-19, al doilea prag, consemnat în perioada declanșării conflictului în Ucraina, și cel atins în timpul crizei bancare din State Unite, de anul trecut.
Pentru plasamente sigure, protejate de efectele inflației și pentru a obține profit grantat, investitorii sunt atrași în primul rând de investiții în aur. Investiția în aur este considerată ca fiind sigură.
Surse din piața finaciară spun că prețul mondial al aurului are un prag de rezistență stabilit de piețe la 2.320 – 2.350 dolari pe uncie. În concluzie, aurul va crește în perioada imediat următoare până la acest nivel. Dacă va sări de acest prag, prețul unciei de aur poate ajunge la 2.500 de dolari sau chiar peste, încă din acest an.
În paralel, se observă și creșterea prețului petrolului, comparativ cu luna trecută.