Primarii liberali din Timiș au dat năvală peste prefectul PSD. Ce i-a supărat
Primarii PNL dau în judecată Prefectura Timiș și cer demisia lui Mihai Ritivoiu, membru al Partidului Social Democrat.
Joi, într-o mișcare hotărâtă, primarii liberali din Timiș, 24 la număr, au mers către Prefectura Timiș pentru a cere clarificări din partea prefectului Mihai Ritivoiu (PSD), în urma acțiunii acestuia de atac în instanță a hotărârii Consiliului Județean Timiș privind repartizarea sumelor din fondurile alocate de CJT și cele defalcate din TVA. În fața acestui atac, soluția propusă de prefectură este emiterea unei noi hotărâri de către CJ Timiș pe aceeași temă.
Prefectul Mihai Ritivoiu a explicat poziția sa, afirmând că „în momentul în care primim o plângere din partea unui grup politic, suntem obligați să ținem cont de aceasta”. Ritivoiu a subliniat că în viziunea sa, hotărârea contestată nu respectă criteriile de legalitate și că acțiunea sa este justificată de necesitatea de a asigura transparența și claritatea în alocarea fondurilor. Deși primarii liberali au cerut retragerea acțiunii în contencios, prefectul a respins această cerere, subliniind că singura soluție este o nouă hotărâre de către CJ Timiș.
Cu toate acestea, primarii au părăsit întâlnirea cu un gust de nelămurire. Dănuț Groza, secretarul general al PNL Timiș și primar al orașului Sânnicolau Mare, a exprimat dezamăgirea colectivă, declarând că acțiunea prefectului nu a fost justificată suficient din punct de vedere legal. El a adăugat că hotărârea contestată afectează negativ întreaga comunitate locală, punând în pericol finanțarea pentru asistența personală, persoanele cu handicap și chiar proiectele finanțate din fonduri europene.
Groza a subliniat și importanța intervenției individuale a fiecărui primar în procesul judiciar viitor. Acesta a menționat că se va urma un curs de acțiune prin care fiecare edil va fi reprezentat de un avocat propriu, intervenind astfel ca parte în proces pentru a-și proteja interesele și a asigura finalizarea rapidă a disputei legale.
Printre primarii care au participat la întâlnirea tensionată se numără cei din: Gătaia, Lovrin, Gottlob, Moravița, Teremia Mare, Știucă, Voiteg, Darova, Otelec, Sânnicolau Mare, Jebel, Mosnita, Pădureni, Lenauheim, Dudeștii Noi, Tormac, Buziaș, Partă, Topolovatul Mare, Biled, Bethausen, Livezile, Banloc și Fibiș. Aceștia reprezintă o rețea extinsă de comunități care se confruntă cu incertitudinea provocată de bătălia juridică dintre primari și prefectură, alimentând un climat de tensiune în întreaga regiune.