Primul accident auto pe nou inauguratul pod suspendat de la Brăila
Chiar în ziua inaugurării și deschiderii podului pentru circulație, construit peste Dunăre la Brăila, s-a produs și un prim accident. Un șofer s-a oprit să facă fotografii și mașina sa a fost lovită din spate de o alta, conform Rador.
Podul suspendat peste Dunăre care leagă județele Brăila și Tulcea a fost inaugurat joi, 6 iulie, și devine cea mai amplă construcție ridicată în țara noastră în ultimele trei decenii și al treilea asemenea pod ca mărime din Europa. Cu o lungime de aproape doi km, podul asigură prima legătură rutieră între cele două județe și, potrivit CNAIR, valoarea totală a proiectului este de jumătate de miliard de euro, din care majoritatea sunt bani europeni – 85% conform premierului Marcel Ciolacu.
La ceremonia de inaugurare din această dimineață au participat principalii demnitari ai statului român, comisarul european pentru transporturi, dar și alți oficiali. Podul suspendat peste Dunăre, care leagă județele Brăila și Tulcea, este o dovadă în plus că și în România se pot realiza proiecte majore de infrastructură, spunea președintele Klaus Iohannis. La rândul său, premierul Marcel Ciolacu menționa că podul suspendat peste Dunăre reprezintă un model de investiție publică majoră, cu un uriaș efect de multiplicare, dar și un exemplu al muncii în echipă și al cooperării internaționale.
”Vreau să folosesc această ocazie pentru a mulțumi autorităților din România pentru contribuția avută la dezvoltarea coridoarelor solidarității, a noilor rute logistice menite să ajute Ucraina și Moldova să exporte și să importe mărfuri. Culoarul dunărean rămâne cel mai important, mai ales pentru transportul de cereale. Portul Constanța este un punct cheie pe aceste noi rute de transport. Comisia Europeană finanțează deja proiecte în România care să îmbunătățească infrastructura la trecerile de frontieră pe canalul Sulina, Portul Constanța, acestea rămânând proiecte cu beneficii pe termen lung pentru România” a declarat comisarul european Adina Vălean.
Prezentă la eveniment, Yoshikawa Yumi, din partea guvernului japonez, a subliniat că această construcție reprezintă un simbol al prieteniei Japoniei cu România și al Japoniei cu Uniunea Europeană: ”Bună ziua, doamnelor şi domnilor. Excelenţa Voastră, dle preşedinte al României, Klaus Iohannis, Excelenţele Voastre, sunt foarte bucuroasă că pot să fiu astăzi, aici. În primul rând, este un pod al prieteniei dintre Japonia și România și, de asemenea, este important și faptul că al treilea pod suspendat din Europa este construit cu tehnologie japoneză. În al doilea rând, acest pod este semnificativ și din punctul de vedere al cooperării dintre Japonia și Uniunea Europeană. Sper că acest pod să rămână în amintire ca un simbol al prieteniei între Japonia și Italia și între Japonia și Uniunea Europeană.”