Procurorul Vasilescu a fost tras pe dreapta și de CSM, nu doar de polițiștii de la Rutieră
Secția pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât în unanimitate suspendarea din funcție a procurorului Mihai Laurențiu Vasilescu de la Parchetul Judecătoriei Slobozia. CSM a aplicat sancțiunea maximă procurorului. Acesta a fost exclus din magistratură, după ce a amendat cu rea credință doi polițiști de la rutieră care își făcuseră doar datoria.
Membrii Secției de Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au stabilit că procurorul Mihai Laurențiu Vasilescu și-a îndeplinit funcția cu rea credință.
„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcție a domnului Vasilescu Mihai Laurențiu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, începând cu data de 09.03.2023, in temeiul art. 62 alin. (1) lit. e) si alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare. (unanimitate)”.
„Oamenii răi”, polițiștii de la rutieră, au avut „tupeul” să-l oprească în trafic pe domnul procuror
Practic, acuzația adusă lui Mihai Laurențiu Vasilescu se referă la amendarea din răzbunare a doi polițiști de la Poliția Rutieră Slobozia. Aceștia au fost amendați cu câte 5.000 de lei, doar pentru că și-au îndeplinit corect atribuțiile.
Halucinanta dispoziție a procurorului Mihai Laurențiu Vasilescu a fost data prin Ordonanța din 2 noiembrie 2018. Ea are la baza sancțiunea pe care lucrătorii de poliție Mocanu Ionel și Răducanu Gabriel din cadrul IPJ Ialomița i-au aplicat-o procurorului de la PJ Slobozia în 3 iulie 2018. Procurorul a fost amendat cu 2175 lei, 4 puncte de penalizare, reținerea plăcuțelor de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare. El a fost depistat cu viteza legală depășită și cu ITP-ul expirat. În Ordonanța lui Vasilescu se precizează că „oamenii răi” sunt polițiștii care l-au amendat. El se prezintă pe sine drept „parte vătămată” și victima oamenilor legii. El susține că a fost reținut 55 de minute, în loc să fie lăsat să soluționeze dosare. Culmea tupeului a fost că același procuror le-a aplicat celor doi polițiști câte o amenda de 5.000 de lei.
Mihai Laurențiu Vasilescu a încălcat grav Statutul Magistraților
Tot pentru această faptă, procurorul Mihai Laurențiu Vasilescu a fost trimis și în judecată. Fapta a fost încadrată ca abuz în serviciu. Curtea de Apel București l-a achitat însă în anul 2020, apoi și Înalta Curte de Casație și Justiție. Judecătorii care au avut dosarul au ajuns la concluzia că nu este vorba de o faptă penală.
”Agenți de poliție rutieră, membrii ai echipajului rutier care l-au oprit în trafic pe inculpat, au susținut că acesta li s-ar fi adresat cu apelativul „nesimțiți”. Agenții au rămas fermi în hotărârea de a întocmi procesul verbal de constatare a contravenției, raportat la faptele constatate cu prilejul controlului efectuat atât în trafic, cât și asupra documentelor autoturismului”, se arată în sentința Curții de Apel București.
Citește și: „Portocală”, Mircea Negulescu, audiat de procurorii SIIJ